Σουμάχερ: Λογικά θα τους λείψω

11:36 25/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μίκαελ Σουμάχερ με δηλώσεις του στην Bild μίλησε για το διαφαινόμενο... δεύτερο τέλος στην καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή στην Bild:

-Ποια είναι τα συναισθήματα πριν τον τελευταίο αγώνα στην καριέρα σου;
«Δεν έχω τόσο έντονα συναισθήματα όσο πριν έξι χρόνια. Τότε κυνηγούσαμε τη νίκη και τη θέση στο πόντιουμ, αλλά τώρα στόχος είναι να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Δεν γύρισα στη Formula 1

για να κάνω γύρους, αλλά έχω στόχους. Θέλω να απολαύσω τον τελευταίο μου αγώνα στο βαθμό που μπορώ».

-Πιστεύεις πως θα λείψεις στους φίλους της Formula 1;
«Θα ήταν κρίμα να μη γίνει αυτό. Πιστεύω κι ελπίζω οι φίλοι της Φόρμουλα 1 να με θυμούνται με καλό τρόπο, παρότι μετά την επιστροφή μου δεν ήμουν όσο πετυχημένος θα ήθελα».

-Αυτό δεν ήταν δική σου ευθύνη.
«Και ναι και όχι. Δεν θέλω να εξαιρέσω τον εαυτό μου από τα αποτελέσματα που είχαμε αυτά τα τρία χρόνια. Δεν είναι αυτό του χαρακτήρα μου. Η ομάδα είναι υπεύθυνη που δεν είχε επιτυχίες, αλλά κι εγώ έχω μερίδιο ευθύνης που μου αντιστοιχεί. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

-Δεν σε ενοχλεί, ωστόσο, όταν ακούς ότι τώρα η Mercedes θέλει να αυξήσει το μπάτζετ και να κάνει τα πάντα για να έχει επιτυχίες στο μέλλον;
«Δεν είμαι τόσο σίγουρος πως τα χρήματα ήταν αυτό που μας έλειπε».

-Τότε τι ήταν;
«Το βασικό πρόβλημα είχε να κάνει με την αεροδυναμική του μονοθεσίου. Δεν καταφέραμε να εξελίξουμε αυτό το πράγμα και να λύσουμε κάποια άλλα προβλήματα. Ακόμη και σήμερα αν αυτά μπορούν να διορθωθούν».

-Στη Ferrari ήταν πιο εύκολο για σας να λύνετε τέτοιου είδους προβλήματα;
«Στη Ferrari τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Άλλη εποχή, άλλη υποδομή, άλλα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Εντελώς διαφορετική κατάσταση. Υπήρχε μία μοναδική συνεργασία ανάμεσα στον Ζαν Τοντ, τον Ρος Μπρον, τον Ρόρι Μπιρν κι εμένα. Στη Mercedes δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

-Τι κρατάς από τα τελευταία έξι χρόνια;
«Τα πρώτα τρία χρόνια μετά την αποχώρησή μου το 2006 ήταν μία ανακούφιση για μένα. Ο συνεχής ανταγωνισμός, η ένταση, η προσήλωση σε έναν στόχο, με είχαν εξαντλήσει. Δεν είχα ενέργεια και κίνητρο».

-Και τα τρία τελευταία χρόνια;
«Δυστυχώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δύσκολες καταστάσεις και γίνονταν συνεχώς συγκρίσεις με τα παλιές μου επιτυχίες».

-Κορυφαίοι πιλότοι, όπως ο Αλόνσο, δήλωσαν πως θα μπορούσες ακόμη και τώρα να πάρεις τον τίτλο αν είχες ένα καλό μονοθέσιο.
«Είναι καλό να το ακούς αυτό. Για μένα είναι σημαντικό να ακούω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Αυτό που μετρά για μένα είναι πως η ομάδα μου έμεινε ικανοποιημένη μαζί μου. Οι άνθρωποι γύρω μου ακόμη εκτιμούν ό,τι έκανα για την ομάδα, πόσο δούλεψα και είναι οι ίδιοι που ξέρουν καλύτερα από όλους γιατί δεν ήμασταν πιο γρήγοροι. Απλώς δεν ήμασταν αρκετά καλοί σε άλλους τομείς».

-Θα συνεχίσεις να παρακολουθείς τη Formula 1 ή θα απομακρυνθείς τελείως;

Keywords
Τυχαία Θέματα