«Σωστή η πολιτική της Λίβερπουλ»

23:24 18/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ίαν Άιρ, δήλωσε πως η μεταγραφική πολιτική της ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο, από τότε που η «Fenway Sports Group» ανέλαβε τα διοικητικά της.
«Υπήρχαν δύο φάσεις αναφορικά με το τι συνέβη από τότε που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ομάδα» ανέφερε αρχικά ο Άιρ και πρόσθεσε: «Κατά την πρώτη φάση, συζητήσαμε για τη γνώση στο ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο πήρε αρκετό διάστημα να το ολοκληρώσουμε, καθώς πέρασε ένας χρόνος από τότε που οι νέοι ιδιοκτήτες έδειξαν στους υπόλοιπους

τι έπρεπε να γίνει. Μέσα σε αυτόν το χρόνο είδαμε τι έφταιγε και δώσαμε στους υπόλοιπους μια ιδέα για το τι έπρεπε να κάνουν ώστε τα πράγματα να μπούνε σε μία σειρά. Πιστεύω πως η θεμελιώδης αλλαγή, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εξαγορές και τις πωλήσεις των παικτών, ήταν όταν είδαμε πως το όλο θέμα πρέπει να προσεγγιστεί περισσότερο ως επιστήμη. Δεν πρέπει να δίνονται χρήματα ανάλογα με τα καπρίτσια των παικτών».
Τέλος, μίλησε για τον τρόπο που κάνει -πλέον- μεταγραφές η Λίβερπουλ και για τον όρο «Moneyball», σύμφωνα με τον οποίο δρούσε η «Fenway Sports Group», με αρκετή επιτυχία, στις ενασχολήσεις της με το μπέιζμπολ.
«Δεν νομίζω πως κάποιος στη Λίβερπουλ χρησιμοποιούσε τον όρο «Moneyball». Εκτός αυτών που διαβάζει και ακούει ο κόσμος, δεν μιλάμε για μια ομάδα η οποία κάθεται πίσω από υπολογιστές και βλέπουν ποιον θα έπρεπε να αγοράσουμε. Είναι ένας συνδυασμός από σκάουτινγκ της παλιάς σχολής, με στατιστική ανάλυση σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Φέρνοντας σε συνδυασμό αυτές τις διαδικασίες, αποκτούμε περισσότερη γνώση για το ποιους πρέπει να αποκτήσουμε και ποιους όχι και φυσικά πόσα λεφτά θα πρέπει να δαπανούμε για το κάθε συμβόλαιο. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο απ' όταν εφαρμόσαμε αυτό το σχέδιο και γινόμαστε ακόμη καλύτεροι με την πάροδο του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Άιρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα