Σόου από Μπατίστα και Γεωργιάδη στο Νεοχώρι Ευβοίας και «μαγεία» με την ΑΕΚ

17:02 25/6/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Χόρτασαν θέαμα με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ του Νηλέα Νεοχωρίου και του ΑΟ. Αυλωναρίου, όσοι τυχεροί θεατές βρέθηκαν την Κυριακή 22 Ιουνίου, στα «ανεπίσημα» εγκαίνια της εξέδρας του γραφικού γηπέδου Νεοχωρίου Ευβοίας. Οι Παλαίμαχοι των τριών ομάδων -και κυρίως της ΑΕΚ- διαφήμισαν το ποδόσφαιρο σε μια γιορτή που έγινε στην γραφική πόλη της Εύβοιας, με τρεις αγώνες που καθένας είχε διάρκεια 40 λεπτών. Και προσέφεραν ένδεκα γκολ, στους περισσότερους από 300 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία από την «Original 21»Αμαρύνθου.

Και ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, όλα όσα διαδραματίστηκαν στο γραφικό δημοτικό γήπεδο Νεοχωρίου. Ενώ με γιορτή έμοιαζαν όσα βιώσαμε τόσο πριν τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις, όσο και μετά στην δεξίωση με μουσική βραδιά, που ακολούθησε για τις ομάδες και τους φιλάθλους στο «Κτήμα Κέκη» στο Νεοχώρι, όπου έγιναν και οι βραβεύσεις με τις απονομές των αναμνηστικών πλακετών.

Με πρωτοστάτες την πρόεδρο του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου Αυλώνας Ευβοίας Γιώτα Γκίκα αλλά και τον αντιπρόεδρο Σπυρίδωνα Κατσινή, που συμμετείχαν και στις απονομές, βιώσαμε μια εντυπωσιακή φιλοξενία, σε μια γιορτή, που έμοιαζε με... φιέστα κατάκτησης Πρωταθλήματος!

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τους αντίστοιχους του Α.Ο. Αυλωναρίου, αλλά και αυτούς του Νηλέα Νεοχωρίου, «ξύπνησαν» μνήμες ξεδιπλώνοντας τις ποδοσφαιρικές αρετές τους. Και ήταν εντυπωσιακά, όλα όσα διαδραματίστηκαν τόσο εντός αγωνιστικού χώρου (σ.σ. οι «κιτρινόμαυροι» της ΑΕΚ σε αγώνα διαφήμιση, επικράτησαν 4-3 του τοπικού Νηλέα, ενώ ηττήθηκαν 1-0 από τους αντίστοιχους του Α.Ο. Αυλωναρίου, που κέρδισαν το τουρνουά, αφού επικράτησαν 2-1 του Νηλέα) όσο και εκτός αυτού.

Όμως σε μια γιορτή που συνδυάζει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό (σ.σ. μεταξύ των αγώνων, είχαμε χορούς από παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, από την ομάδα της Αρετής Ρήγα, ενώ στην δεξίωση που ακολούθησε, ξεδίπλωσαν τις αρετές τους τα μέλη από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Βασιλικού της Χρύσας Τάλα και το χορευτικό συγκρότημα Νεοχωρίου της Σοφίας Κότσαρη ), το τελευταίο που μετράει είναι τα... σκορ.

Το οδοιπορικό μας με τους βετεράνους της ΑΕΚ,

και η μαγεία τους από μια ονειρεμένη περιοχή

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με την ευκαιρία του τουρνουά που διοργάνωσε στο Νεοχώρι Ευβοίας η διοίκηση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος , όχι μόνο «μάγεψαν» με την παρουσία τους, αλλά μαγεύτηκαν από την ονειρώδη περιοχή που επισκέφτηκαν και την φιλοξενία που τους επεφύλαξαν οι κάτοικοι Νεοχωρίου και Αυλωναρίου.

Οι αγώνες στο Νεοχώρι, ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, να κάνουν... οικογενειακή εκδρομή. Η Εύβοια άλλωστε, είναι κοντινός ταξιδιωτικός προορισμός και κρύβει πολλές -και θα τολμούσα να ισχυριστώ άγνωστες για πολλούς-ομορφιές .

Όπως πολλές ομορφιές, που αγγίζουν τα όρια της μαγείας έκρυβε και η περιοχή που μας φιλοξένησε. Το Αυλωνάτι και το Νεοχώρι. Εκτός από τον εκπληκτικό φυσικό πλούτο του τοπίου, την τεράστια ιστορική αξία και τα πολυμορφικά και σύγχρονα μαγαζιά της, την πλούσια και προσιτή σε κάθε βαλάντιο αγορά, και τα όμορφα σοκάκια, που κάνουν πολύ ενδιαφέρουσα την παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση εκπληκτικές παραλίες και αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, αφού είναι σχεδόν δύο ώρες από την Αθήνα.

Με το πούλμαν αναχωρήσαμε από τη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί. Και είχαμε ως συνεπιβάτες τις συντρόφους των Στέλιου Κωνσταντινίδη, Παναγιώτη Στυλιανόπουλου και Λάμπρου Γεωργιάδη-που θα ήταν και το «τιμώμενο πρόσωπο» στην εκδήλωση-αλλά και παιδιά.

Είχαμε μαζί μας, τις κόρες του αετίσιου άσου από την Πρέβεζα, Μαρία και Αθανασία-Ανατολή, την κόρη του Λεωνίδα Χατζηκουμαντάρη, Στέλλα και αυτή του Μανόλη Παπαδόπουλου, Χρυσάνθη. Μάλιστα οι «τέσσερις τρισχαριτωμένες χάριτες», που συνόδευσαν την αποστολή, έδωσαν το δικό τους σόου, που και γοητευτικό ήταν και απρόσμενο.

Στο γήπεδο, πριν την έναρξη των αγώνων, έδωσαν πεντάλεπτης διάρκειας χορευτική παράσταση, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παλαιμάχων, που τις καταχειροκρότησαν και αναδείχθηκαν σε ..μαζορέτες της «κιτρινόμαυρης» ομάδας βετεράνων!

Η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ λοιπόν αυτή τη φορά, ήταν οικογένεια. Και οι γηραιότεροι σε ηλικία από τους επιβαίνοντες, θυμήθηκαν την δεκαετία του 1960 που στις εκδηλώσεις της ΑΕΚ, συμμετείχαν γυναίκες και στις εκδρομές πήγαιναν και τα παιδιά των ποδοσφαιριστών!

Φτάσαμε στο Αυλωνάρι, γύρω στις δύο το μεσημέρι. Μας υποδέχθηκαν η πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος Γιώτα Γκίκα και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Κατσινής. Οι δύο τους-χωρίς να μειώνουμε την δράση των άλλων μελών της διοίκησης του συλλόγου-έκαναν τα πάντα, για να πετύχει η εκδήλωση. Και «χρεώνονται» σε μεγάλο ποσοστό την επιτυχία της σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Πρώτη μας ..στάση, ήταν η ταβέρνα «Χάνι», που έχει ο πρόεδρος του Α.Ο Αυλωναρίου Δημήτρης Φραγκούλης, με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας Τάκη Παππά, αφού εκεί ήταν προγραμματισμένο το μεσημεριανό γεύμα μας

Η ιστορία και οι ομορφιές του τόπου

Στο Αυλωνάρι λοιπόν, μια τοπική κοινότητα, ένα γραφικό χωριό, που περιλαμβάνει και τις περιοχές Χάνια, Ελαία Δάφνη και Λοφίσκου με συνολικά περίπου 1200 κατοίκους, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Κεντρικής Εύβοιας και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, εντυπωσιαστήκαμε.

Στην κορυφή του λόφου, βρίσκεται ως σήμα κατατεθέν για την περιοχή, ο επιβλητικός από τον 13ο αιώνα βενετσιάνικος πύργος(σ.σ. είναι και το έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας) και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Και ως περιοχή αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για όσους τον επισκέπτονται πρώτη φορά. Αρχικά, όλα τα μέλη της «κιτρινόμαυρης» αποστολής καθίσαμε για να γευτούμε τις... γαστρονομικές απολαύσεις και να κάνουμε την πρώτη γνωριμία με τους «οικοδεσπότες μας».

Όμως τις ..μπαταρίες, μας γέμισε η βόλτα που ακολούθησε στο Αυλωνάρι, οπού θαυμάσαμε τα αρχοντικά του, τα οποία είναι χτισμένα με μάρμαρο και πέτρα, με σιδερένια κιγκλιδώματα και με τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους. Και επειδή στην ευρύτερη περιοχή του Αυλωναρίου. τα στολίδια της είναι τα ιδιαίτερα αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία και παραδεισένιες ακρογιαλιές, πήραμε γεύση και από τα δυο. Αρχικά επισκεφτήκαμε τον τρισυπόστατο Βυζαντινό Ναό-και αυτός από τον 13ο αιώνα- που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Δημήτριο, Άγιο Ελευθέριο και την Αγία Θέκλα. Να θυμίσουμε εδώ, ότι στις 25 Αυγούστου 2013 παρουσιάστηκε μια εικόνα πάνω στην είσοδο του Ναό Αγίου Δημητρίου και όλοι μιλούσαν για θαύμα.

Μάθαμε, ότι η περιοχή πήρε το όνομά της από τη λέξη «αυλών» που υποδηλώνει μια κοιλάδα ή μια χαράδρα, αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται από τη μακρόστενη με ποτάμια κοιλάδα, που διαρρέεται από τους χείμαρρους Κάναλη, Χόντρο, Νηλέα και άλλους μικρότερους. Αποφασίσαμε λοιπόν να την απολαύσουμε, ανιχνεύοντας την με το πούλμαν που θα μας πήγαινε να πιούμε καφέ σε κάποια από τις απέραντες και πεντακάθαρες παραλίες του Αιγαιου

Στην παραλία της Μουρτερής

Στη διαδρομή προς την απέραντη αμμουδερή παραλία, της Μουρτερής, που είναι πόλος έλξεως για πολλούς παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες, στην ακρογιαλιά της οποία εκβάλλει ποτάμι, είδαμε τον ναός του Αγίου Δημητρίου Καταρράκτη και την μονή του Αγίου Χαραλάμπους των Λευκών, που ιδρύθηκε κατά τη Μεσοβυζαντινή Περίοδο. Μας ενημέρωσαν, ότι κοντά της απλώνονται οι θαυμάσιες παραλίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Μερκουρίου, που είναι συνέχεια της Μουρτερής. Νοτιότερα, το Καλάμι, εξωτική παραλία με χαρακτηριστικό βράχο στο μέσο της, η Κορασίδα, με τη θαυμάσια ακρογιαλιά και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο, και ο Κάλαμος, στο μυχό ενός όρμου με γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, κλέβουν την καρδιά των παραθεριστών.

Ο κόουτς Μιχάλης Σιμιγδαλάς, που από την Τρίτη 24 Ιουνίου, βρίσκεται στο Λονδίνο, αφού παντρεύεται η κόρη του Ευθυμία, απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές να κάνουν μπάνιο! Έτσι τα νερά του Αιγαίου, απόλαυσαν τα παιδιά και οι γυναίκες. «Είναι μεγάλη υπόθεση οδικός να βρίσκεσαι σε δύο βία τρεις ώρες σε κάποια παραλία, που βλέπει Αιγαίο και να απολαμβάνεις τη θεά και το μπάνιο» σχολίασε ο Σταμάτης Βουδούρης.

Και αφού απολαύσαμε τον καφέ μας, με ...θεά Αιγαίο πέλαγος, αναχωρήσαμε γύρω λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα για το γραφικό γήπεδο Νεοχωρίου, περνώντας και από την περιοχή «Κάναλης», μια ποταμιά με πυκνή βλάστηση, που διασώζονται τέσσερις νερόμυλοι. Απολαμβάναμε την διαδρομή, μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο, όπου στις έξι, θα ξεκινούσε το τουρνουά, με την συμμετοχή των παλαιμάχων του τοπικού Νηλέα, του Α.Ο Αυλωναρίου και της ΑΕΚ.

Σκληροτράχηλοι και νεότεροι οι αντίπαλοι του Αυλωναρίου, με πορτιέρο που έπιανε..πουλιά!

Το «ποδοσφαιρικό φεστιβάλ» στο γήπεδο Νεοχωρίου, είχε ως ...πρώτο πιάτο τον αγώνα των βετεράνων της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους του Α.Ο. Αυλωναρίου.

Οι «κιτρινόμαυροι», μέχρι να συνηθίσουν τον πλαστικό αγωνιστικό χώρο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από το γρήγορο γκολ Χρήστου Τσαούση, από πλασέ στο 4΄, που οι «ενωσίτες» αμυντικοί είχαν την αίσθηση ότι προήλθε από θέση οφ-σαιντ. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αντιδράσουν, όμως βρήκαν απέναντί τους, τους σκληροτράχηλους και ηλικιακά πολύ νεότερους της τοπικής ομάδας. Στο 10΄το σουτ του Γεωργιάδη, έφυγε άουτ και την ίδια τύχη είχε και η ενέργεια του Αιβάζη δύο λεπτά αργότερα. Ο «Ντανιέλος» επεδίωκε επίδειξη των ικανοτήτων τους, με εντυπωσιακές τρίπλες, κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αφού όταν αποφάσιζε να κάνει επέλαση, τον αντιμετώπιζαν βίαια κυρίως οι Θεμης Μάστορης και Γιώργος Κοτρόζος. Στο 20΄ όμως, ξεσήκωσε τον κόσμο, αφού με τον αετήσιο διασκελισμό του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και όταν οι Γιάννης και Γιώργος Κοτρόζος, επεδίωξαν να τον μαρκάρουν στο ύψος της περιοχής, «σέρβιρε» στον Γιάννη Αιβάζη το σουτ του οποίου, απόκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ, ο Δημήτρης Χροναίος. Ο «πορτιέρο» του Αυλωναρίου, έξι λεπτά αργότερα έκανε την επέμβαση του αγώνα, αφού απογειώθηκε σε κόρνερ του Μανόλη Παπαδόπουλου και με εντυπωσιακό τρόπο, απόκρουσε. Επίσης σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Γεωργιάδη στο 26΄. Ο αγώνας έκλεισε με το σουτ άουτ του Θανάση Καράπα στο 30΄ ενώ στο 34' το δυνατό σουτ του Μανόλη Παπαδόπουλου από φάουλ, που έφυγε άουτ και στο 38΄ το σουτ του Βαγγέλη Τόγια απόκρουσε αρχικά ο Χρήστος Αρδίζογλου, για να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή ο Παναγιώτης Στυλιανόπουλος

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ότι ο Χρήστος Αρδίζογλου, «ζήλεψε» την δόξα του γιου του και ήταν αυτός, που αντικατέστησε τον Στέλιο Σεραφείδη στο 8' της συνάντησης, υπερασπιζόμενος την εστία της ΑΕΚ, όχι μόνο στα 32λεπτα, που χρειάστηκαν μέχρι την λήξη του πρώτου αγώνα, αλλά και σε αυτόν που ακολούθησε με τους γηπεδούχους παλαίμαχους του Νηλέα. Και ήταν απόλαυση να βλέπει κάποιος τον με κόμμωση και στυλ 'αλα Χουαντορένα' στα πρώτα χρόνια της προσφοράς του στην ΑΕΚ και από τους κορυφαίους κυνηγούς στην ιστορία της ομάδας, να αγωνίζεται ως τερματοφύλακας! Ουσιαστικά ήταν κάτι σαν μπακότερμα, ενώ σε κάποιες φάσεις, μπέρδεψε το ποδόσφαιρο με το... βόλει!

Υπερθέαμα με Νηλέα Νεοχωρίου και επτά γκολ!

Οι κοουτς της «κιτρινόμαυρης» ομάδας Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος, στο παιχνίδι που ακολούθησε, αυτό δηλαδή κόντρα στους γηπεδούχους του Νηλέα, άλλαξαν το σχήμα της ομάδας. Αντικατέστησαν τον αειθαλή κεντρικό αμυντικό Απόστολο Τόσκα, τον φιλότιμο ως δεξι μπακ Σεραφείμ Σοφιανίτη και τους πολύ καλούς ως αμυντικούς χάφ, Παναγιώτη Στυλιανόπουλο και Δημήτρη Καραγκιοζόπουλο. Αλλά και τον Γιάννη Αιβάζη από την επίθεση, αφού ο πολύ καλός ηθοποιός και με προσφορά στο τμήμα χαντμπολ της ΑΕΚ, έδειχνε να έχει πάθει... αφλογιστία -εάν κρίνουμε άλλους αγώνες του μες την ομάδα-ενώ οι κοουτς επιθυμούσαν να τον ξεκουράσουν, για να βγάλει φωτογραφίες με θαυμαστές και θαυμάστριές του.

Στην ενδεκάδα μπήκε ο Αθανάσιος Σαρκίρης ως δεξί μπάκ (σ.σ. ήταν πολύ καλός στα καθήκοντα του και πήρε τα εύσημα), και οι Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης και Δημήτρης Τσιώκας στην επίθεση, αλλά και οι Αναστάσιος Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Σκευοφύλαξ. Και οι εσωτερικές αλλαγές, σε συνδυασμό με το ότι οι «κιτρινόμαυροι» συνήθισαν τον άσχημο αγωνιστικό χώρο, επέτρεψε στην ΑΕΚ να προηγηθεί 3-0.

Στη συνέχεια όμως, οι «κιτρινόμαυροι» χαλάρωσαν και σε συνδυασμό και με τις αλλαγές που έγιναν, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν! Τη νίκη όμως στην ΑΕΚ, την έδωσε ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα , ο Ντανιέλ Μπατίστα, που δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του, όταν με το ευθυβολο, δυνατό και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτ του, είδε τον Ντινο Κότσαρη, να μη μπορεί να αντιδράσει και να μαζεύει για τέταρτη φορά τη μπάλα, από το βάθος της εστίας του.

Για την ΑΕΚ, είχαν σκοράρει ο Μιχάλης Πιθαρούλης στο 5' με κεφαλιά αξιοποιώντας σέντρα του Θωμά Λαγιάνά, ενώ δύο γκολ, κόντρα στην ...πρώην μάδα του, πέτυχε ο Λάμπρος Γεωργιάδης. Το πρώτο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 10΄ , όταν ανατράπηκε από τον Παναγιώτη Κότσαρη, και το δεύτερο με ατομική ενέργεια στο 14΄, όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα , που δεν μπόρεσε να ανακόψει και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι πολύ καλοί Στέλιος Τζόκας(18΄πλασε), Γιώργος Κότσαρης(μακρινό σουτ στο 20΄) και ο Μάριος Ρέτσας στο 30΄ με πλασέ από την περιοχή. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ, για 20 λεπτά αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Λάμπρος Γεωργιάδης, ένοιωσε τράβηγμα και αποχώρησε, και δεν αντικαταστάθηκε! Και τούτο, γιατί όσοι είχαν χρησιμοποιηθεί, είχαν πάει στ' αποδυτήρια να κάνουν μπάνιο!

Στον τρίτο αγώνα του τουρνουά ο ΑΟ Αυλωναρίου με τα γκολ του Βιγιατζή στο 20 και το 31΄ ανέτρεψε το γκολ που είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι με τον Γκούμα από το 6΄

Τους αγώνες διαιτητεύσαν οι Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Περούλιας και Σαράντης Μπαιρακτάτης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ο.ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ(Προπονητής Τάκης Παππάς) Δημήτριος Χροναίος, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Ιπποκράτης Μωραϊτης, Γεώργιος και Ιωάννης Κοτρόζος, Θεμιστοκλής Μάστορης, Χαράλαμπος Τσιργιωτης, Ευαγγελος Βλάχος, Ιωάννης Χροναίος, Δημήτριος Καράπας, Χρήστος Τσαούσης(αρχική ενδεκάδα) Αθανάσιος Καράπας, Ευάγγελος Τόγιας, Ιωάννης Βογιατζής, Ιωάννης Ταπεινός, Αντώνιος Γεωργακόπουλος, Σπυρίδων Κατσινής.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΟΡΙΟΥ (Προπονητής Ευστράτιος Γιαγκίνης)Ντίνος Κότσαρης, Ιωάννης Περιβολάρης, Δημήτριος Σπανός, Γεώργιος Κότσαρης, Στυλιανός Τζιοκας, Μάριος Ρετσας, Δημήτριος Σαμπάνης, Παναγιώτης Κότσαρης, Μάριος Μερτίρης, Κατσίνης Σπύρίδων, Τσόκας Γεώργιος (αρχική ενδεκάδα) Νικόλαος Κουμουτσέας, Παρασκευάς Ρουμελιώτης, Παυλος Βογιατής, Γεώργιος Περιβολαρης, Ιωάννης Ρέτσας, Παναγιώτης Γιαγκίνης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ: (Προπονητές Μιχάλης Σιμιγδαλάς-Χρήστος Αντωνόπουλος) Στέλιος Σεραφείδης, Σεραφειμ Σοφιανίτης, Θωμάς Λαγινας, Απόστολος Τόσκας, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Δημητριος Καραγκιοζόπουλος, Ιωάννης Αιβάζης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχαήλ Πιθαρούλης(αρχική ενδεκάδα), Χρήστος Αρδίζογλου, Αθανάσιος Σαρκίρης, Δημητριος Τσιώκας, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Λεωνίδας Χατζηκουμαντάρης, Παναγιώτης Σκυεοφύλαξ, Στυλιανός Κασελάκης. Με τη αποστολή παρόντες και οι Κώστας Νεστορίδης, Άρης Τσαχουρίδης, Γεώργιος Καραφέσκος, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Σεβαστόπουλος, Σταμάτης Βουδούρης. Επίσης, ο εκ των δημιουργών και παρουσιαστών της ιστορικής εκπομπής των 'original 21' «κιτρινόμαυρο μονοπάτι» Άρης Τσιμογιάνης, ο φροντιστής Κώστας Καρυδόπουλος, ο Κώστας Μασουρίδης, που επιβιβάστηκε στο πούλμαν με τον Χρήστο Αρδίζογλου από την Χαλκίδα, αφού είχαν πάει για Σαββατοκύριακο μαζί στο Νέο Πύργο Βορείου Ευβοίας, που βρίσκεται το εξοχικό του Κώστα, και το μέλος της διοίκησης ως υπεύθυνος για τους παλαίμαχους, επίτιμο μέλος και εκ των χορηγών στους βετεράνους Κώστας Μάρκου...

Τα «ευχαριστώ» από την Γιώτα Γκίκα, η δράση του συλλόγου και οι βραβεύσεις

Μετά το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, οι άσοι των τριών ομάδων, μετέβησαν στο «Κτήμα Κέκη», όπου οι διοργανωτές του πολύ δραστήριου Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος, είχαν προγραμματίσει να «ρίξουν αυλαία» στην εκδήλωση με μουσική βραδιά για τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, θα γίνονταν και οι απονομές με πλακέτες που είχαν αθλοθετήσει οι Συνδέσμοι βετεράνων Νηλέα Νεοχωρίου και Α.Ο. Αυλωναρίου, αλλά και του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου Αυλώνος.

Αρχικά η πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος, Γιώτα Γκίκα, που παρουσίασε και τις βραβεύσεις, ευχαρίστησε τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που όπως είπε 'μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν σε αυτό το φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά' . Αλλά και τις διοικήσεις των ομάδων του Νηλέα Νεοχωρίου και Α.Ο. Αυλωναρίου, για τις προσπάθειες που κάνουν με την δράση τους, όχι μόνο για να πάει καλά ο αθλητισμός στην περιοχή, αλλά και για την ποιοτική άνοδο της. Να επισημάνουμε εδώ ότι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου Αυλώνος, είναι η εμποροπανήγυρης που γίνεται στην περιοχή, κάθε χρόνο από 6 έως 14 Οκτωβρίου, που ως δράση έχει τις ρίζες της από την εποχή του Οθωνα και της Αμαλίας.

Ευχαρίστησε όμως και τις υπεύθυνες των χορευτικών συγκροτημάτων που έδωσαν 'άλλη νότα' με τη δεξιοτεχνία τους στην βραδιά που έγινε στο «Κτήμα Κέκη». Την Σοφία Κότσαρη(χορευτικό συγκρότημα Νεοχωρίου) και την Χρύσα Τάλα, που είναι υπεύθυνη στο χορευτικό τμήμα Βασιλικού. Όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Εκδήλωση, που ήταν από «κομμάτι» από την πλούσια κοινωνικής και πολιτιστική δράσης του Συλλόγου, ο οποίος δίνει έμφαση σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αλλά και δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν εκπαίδευση των μελών του συλλόγου μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου παιδείας και του Ιδρύματος κρατικών υποτροφιών , με εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό, ενημέρωση, κατάρτιση των μελλών και των υπαλλήλων των επιχειρήσεων, μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ

Η κυρία Γκίκα, έχοντας δίπλα της ως «δεξί χέρι», τον υπεύθυνο επί των αθλητικών του Συλλόγου αντιπρόεδρό του, και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Νηλέα Νεοχωρίου, Σπύρο Κατσινή, προχώρησε στην εκφώνηση των τιμητικών διακρίσεων που απονεμήθηκαν.

Οι ρήσεις Σεραφείδη, Γεωργιάδη Φραγκούλη και Κότσαρη

Αρχικά το μέλος του εμπορικού συλλόγου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Αυλωναρίου, Γιάννης Κωνσταντίνου, έδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου στους παλαίμαχους της ΑΕΚ. Την παρέλαβε ο Στέλιος Σεραφείδης, που μεταξύ άλλων επεσήμανε, ότι είναι ξεχωριστές στιγμές για τους παλαιμαχους της ΑΕΚ να παραβρίσκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Και αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που όπως είπε προσπαθούν να ανεβάζουν το επίπεδο μιας περιοχής και να αποδείξουν ότι σε αυτή την περίοδο που ζούμε, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευαισθησίες, τόνισε ότι ήταν υποχρέωση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, που συμμετέχουν εδώ και 25 χρόνια που ιδρύθηκαν σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνες να πάνε σε Νεοχώρι και Αυλωνάρι. Και κατέληξε λέγοντας ότι με μεγάλη χαρά και αγάπη βρέθηκαν κοντά στους ανθρώπους της περιοχής, ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή για τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, η πρόσκληση που δέχθηκαν και αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, επεσήμανε ότι 'θα είναι χαρά μας, να επισκεφτούν και πάλι την περιοχή'

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Αυλωναρίου Δημήτρης Φραγκούλης, τίμησε εκ μέρους της ομάδας του τον Λάμπρο Γεωργιάδη .Και επεσήμανε ότι πριν έξι μήνες είχαν πάει στην περιοχή οι διεθνείς βετεράνοι, ενώ «έπλεξε» το εγκώμιο του Λάμπρου Γεωργιάδη, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της περιοχής και του Νεοχωρίου, λέγοντας ότι του αξίζει ένα «μεγάλο μπράβο». Αναφέρθηκε όμως και στην δράση των Ακαδημιών της ομάδας του Αυλωναρίου, που έχουν 60 παιδάκια και είπε ότι αξίζουν «πολλά μπράβο» και στον βετεράνο άσο Ευάγγελο Τόγια που είναι υπεύθυνός τους.

Ο Λάμπρος Γεωργιάδης, που διαπιστώσαμε ότι τον λατρεύουν, τόσο στο όμορφο Νεοχώρι στο οποίο υπήρξε παίκτης-προπονητής από το 1999 μέχρι το 2002 όσο και στο γραφικό Αυλωνάρι, ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την αγάπη που έχουν στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος του Α.Ο Αυλωναρίου Γιάννης Βογιατζής, έδωσε εκ μέρους της ομάδας του πλακέτα στον Ντανιέλ Μπατίστα. Επίσης, ο πρώην αντιδήμαρχος περιοχής και πρόεδρος του Νηλέα Νεοχωρίου Γεώργιος Κότσαρης τίμησε τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο και αφού ευχαρίστησε τους βετεράνους της ΑΕΚ, για την περουσία τους, ευχήθηκε αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός. Επίσης, ο αρχηγός των βετεράνων του Α.Ο Αυλωναρίου Ιωάννης Κοτρόζος, έδωσε πλακέτα στους βετεράνους της ΑΕΚ, που παρέλαβε ο Κώστας Νεστορίδης.

Ακόμη, το μέλος του εμπορικού συλλόγου Νίκος Φωκίτης, έδωσε στους παλαίμαχους Αυλωναρίου πλακέτα που παρέλαβε ο Δημήτρης Παπάς, ο πρώην παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Νηλέα και νυν μέλος στην Ε.Π.Σ Ευβοίας Ιωάννης Ρετσας, πλακέτα στον δημοσιογράφο Γιώργο Σέμπο, ο αντιπρόεδρος του Νηλέα Φίλιππος Μερτίρης στον παλαίμαχο άσο του Νηλέα και από τους μεγαλύτερους αστέρες που ανέδειξε το ευβοϊκό, ποδόσφαιρο Στέλιο Τζόκα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Αυλωναρίου και γιος του ιδρυτή της ομάδας Γιάννης Κουκής στον δημοσιογράφο Μανώλη Βέτα, η πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του επιμελητηρίου Ευβοίας Σοφία Κόλια, έδωσε πλακέτα στον Απόστολο Αποστολίδη, ο β΄ αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θέμης Ζερβας, στον χορηγό της εκδήλωσης Δημήτρη Πετράκη, που είναι και οπαδός της ΑΕΚ, και η «ψυχή» της εκδήλωσης και βετεράνος άσος του Νηλέα Νεοχωρίου Σπύρος Κατσινής, τίμησε τον Σύνδεσμο βετεράνων του Νηλέα, δίνοντας πλακέτα στον Στέλιο Τσόκα.

Ήταν μια εκδήλωση όλο λάμψη, που εάν η οικονομική κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας, δεν είχε πλήξει και την επαρχία, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, θα είχαν παρακολουθήσει πολλοί περισσότεροι. Κυρίως στο Κτήμα Κέκη, που η βραδιά μετά τις τιμητικές διακρίσεις, περιλάμβανε χορό και τραγούδια με ορχήστρα, οι μουσικοί της οποίας έδωσαν ρεσιτάλ, παίζοντας από δημοτικά και νησιώτικα, μέχρι λαϊκά και ρεμπέτικα! Όλοι όσοι την ζήσαμε ευχόμαστε και ελπίζουμε του χρόνου να επαναληφθεί. Και μακάρι να έχουμε και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου,-για δικαίωση των προσπαθειών που έκαναν οι διοργανωτές-αλλά και λάμψη περισσότερων ποδοσφαιρικών αστέρων στο γραφικό γήπεδο Νεοχωρίου... Όπως οι Λάκης Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Βλάχος(σ.σ. του στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την «φυγή» του πατέρα του από τα εγκόσμια) Χάρης Κοπιτσής, Στέλιος Μανωλάς, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, που αυτή την φορά, δεν μπόρεσαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να ακολουθήσουν την αποστολή των παλαιμάχων της ΑΕΚ και να παραβρεθούν στην Εύβοια ...Φίλοι στο Αυλωνάρι και το Νεοχώρι, καλές δουλειές, δροσερό καλοκαίρι και μακάρι να βρεθούμε σύντομα....

Keywords
ΑΕΚ, σοου, original 21, ιουνίου, γκολ, original, αθηνα, νέα, δραση, αιγαιο, συμμετοχή, γιου, στυλ, προσφορες, χαντμπολ, ντινο, παυλος, αρης, χαλκιδα, ζερβας, συλλυπητήρια, καλοκαιρι, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, παναγιωτης ρουμελιωτης, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, θανασης γιαννακοπουλος, οαεδ, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, οικονομικη κριση, δαφνη, ευβοια, ηθοποιος, θρησκευτικα, θωμας μαυρος, ιπποκρατης, κοντρα, λονδινο, μουσικη, ρησεις, τραγουδια, τυχη, υψος, φωτογραφιες, αγαπη, αγορα, αγωνες, αιβαζης, αθανασια, αθλητισμος, αξιζει, αφλογιστια, βετα, βετερανος, βλαχος, βογιατζης, βραδια, βρισκεται, γκολ, γεωργακοπουλος, γευση, γινει, γινεται, γηπεδο, γιου, γνωριμια, δευτερο, διοικηση, δοξα, εμβλημα, εγινε, ευκαιρια, ειπε, εκκλησια, εκπαιδευση, εμμανουηλ, ενεργεια, ενημερωση, εξι, εποχη, επτα, επιτυχια, εστια, εφυγε, ευθυμια, ζερβας, ιδια, ηλικια, υποθεση, θεα, θαυμα, θεκλα, θωμας, διαφημιση, εικονα, κυρια, κιγκλιδωματα, κτημα, κωνσταντινιδης, λαμψη, λεωνιδας, ληξη, μαγεια, ματια, μηνες, μνημεια, μπαταριες, μαρια, νικη, νησιωτικα, ντινο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, ουσιαστικα, παιδια, παιδακια, παπακωνσταντινου, ποδοσφαιρο, πρεβεζα, πετρα, πηγαινε, προγραμματα, πρωι, ρεσιταλ, ρηγα, σεντρα, συνεχεια, συντομα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, συλλυπητήρια, σοφια, στυλ, ταβερνα, τιμη, τοιχογραφιες, τμημα, τογιας, τριτη, φαουλ, φυσικο, φιεστα, φορα, χαντμπολ, χαφ, χρηστος, χαρα, ιωαννης, ομορφα, κωνσταντινος, ωρες, αγωνας, δημητρης, δημοτικα, δουλειες, εξοχικο, εκδρομες, εκδρομη, εμφαση, φιλοι, γκικα, γιορτη, γιωτα, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κοιλαδα, κορες, καρδια, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, λακης, μαυρος, μπροστα, ναος, ομαδες, ορχηστρα, παυλος, παιχνιδι, ποταμια, σαμπανης, σημα, σπυρος, υπεροχη, θωμα
Αναζητήσεις
γιαγκινης παναγιωτης, μπατιστα κοτσαρης
Τυχαία Θέματα