Σόιμπλε: Μην ζητάτε άλλο κούρεμα χρέους, δεν σας συμφέρει

19:34 18/7/2013 - Πηγή: AEK365

«Μπορούμε να συζητήσουμε για πιθανή βοήθεια και πρόσθετα μέτρα στήριξης υπέρ της Ελλάδας, εάν φυσικά η Αθήνα μέχρι το 2014 έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιτύχει την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος», είναι το μήνυμα που έφερε ο Β.Σόιμπλε στην Ελλάδα, όπως το διατύπωσε και στην συνέντευξη

Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα ο Σόιμπλε απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέους κουρέματος χρέους, συστήνοντας μάλιστα στην Ελλάδα να μην συνεχίσει τη συζήτηση αυτή γιατί «δεν είναι προς όφελος σας».

Και αν η απόρριψη του ενδεχόμενου νέου κουρέματος ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη δεδομένου ότι η Γερμανία βρίσκεται προ εκλογών και κάτι τέτοιο θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν οι Γερμανοί πολίτες, εντούτοις προβλημάτισε τους αναλυτές ο κατηγορηματικός τόνος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που κλείνει κάθε παράθυρο.

«Θέλω να ζητήσω από όλους σας να μην συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας» είπε ο γερμανός υπουργός νωρίτερα μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας», τόνισε ακόμη.

«Εάν συζητάτε για κούρεμα πέρα από το 53% στον ιδιωτικό τομέα, δεν το συζητάμε καθόλου. Εάν μιλάτε για κούρεμα στον μηχανισμό στήριξης, τότε είμαστε εντελώς αντίθετοι. Εφόσον παίρνετε βοήθεια και μιλάτε για κούρεμα, τότε είσαστε ψεύτες. Εάν συνεχίσετε, αυτή η κατεύθυνση δεν είναι σωστή» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα