Με το... γκάζι πατημένο η Μπάγερν

18:51 20/4/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 30η αγωνιστική

Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 1-6
Γήπεδο: AWD Arena

Την Τετάρτη έβαλε 6 γκολ στην Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα έβαλε άλλα 6 στο Ανόβερο κερδίζοντας το επίσης με 6-1 με την Μπάγερν Μονάχου να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα λίγες μέρες πριν την πρώτη μάχη με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έδειξαν από την αρχή

τις διαθέσεις τους όταν μόλις στο 5ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ριμπερί και το πάρτι ξεκίνησε στο 16ο λεπτό με το αυτογκόλ του Στιντλ. Από εκεί και πέρα ο Ριμπερί έκανε το 2-0 για να ακολουθήσουν άλλα δυο γκολ από τον Μάριο Γκόμεζ (40', 62') με τον Κλαούντιο Πιζάρο να βάζει άλλα δυο γκολ (71', 86') για το τελικό 1-6. Το μόνο που μπόρεσε να καταφέρει το Ανόβερο ήταν να βάλει το γκολ της τιμής με τον Χόφμαν στο 84ο λεπτό.

Ανόβερο: Ζίλερ, Τσερούντολο (66' Σακάι), Τζουρού, Σουλτς, Πάντερ, Χόφμαν, Ντα Σίλβα Πιντο (46' Για Κόναν), Ράους, Στιντλ, Σλάουντραφ, Ντιούφ (79' Αμπντελάουε)
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Τίμοστσουκ, Ριμπερί (46' Ρόμπεν), Πιζάρο, Μίλερ (46' Σακίρι), Γκόμεζ (63' Εμρέ Καν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-0
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Πέμπτη σερί νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ που επικράτησε 2-0 της Μάιντς και στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και έκανε το 1-0 με τους γηπεδούχους να έχουν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος, για να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Τελικά στο 82ο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έπειτα από συνδυασμό των Πίστσεκ και Λέιτνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με το 23ο γκολ στο πρωτάθλημα. Η Μάιντς παρέμεινε για 3η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν, Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (62' Γκροσκρόιτς), Γκέτσε (74' Σίμπερ), Ρόις (86' Λέιτνερ), Λεβαντόφσκι
Μάιντς: Φέτκλο, Μπελ, Σβένσον, Νοβέσκι, Πόσπεχ, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ζίμλινγκ, Μάλλι, Ρίσε (57 Σαλάι), Ρουκαβίτσια (81' Καλιγκιούρι), Πάρκερ (70' Μίλερ)


Αμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1
Γήπεδο: Imtech Arena

Στο κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στο Europa League βρίσκεται το Αμβούργο μετά και το 2-1 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι γηπεδούχοι είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ που πέτυχε και τα δυο γκολ πρώτα με κεφαλιά στο 14ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα με δεξί σουτ έπειτα από μπαλιά του Γίρασεκ. Η Μάιντς έμεινε για 5η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με κεφαλιά του Ντάνι Σαχίν στο 34ο λεπτό.

Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Μανσίν, Βέστερμαν, Μπαντέλ, Αόγκο, Γίρασεκ, Σκιέλμπρεντ, Φαν Ντερ Φάαρτ (90' Ραΐκοβιτς), Μιν Σον (80' Ρούντνεβς)
Φορτούνα Ντίσελντορφ: Γκίφερ, Λέβελ, Λάτκα, Μαλεζάς (86' Ίλσο), Φαν Ντερ Μπεργκ, Τέσε (74' Βορονίν), Φινκ, Μπελιγκχάουζεν, Λάμπερτς, Ομάε (17' Ντάνι Σαχίν), Ρέισινγκερ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 1-0
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Μετά από δυο συνεχόμενες ήττες, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 1-0 της Σάλκε και συνεχίζει να ελπίζει για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σάλκε θα μπορούσε να είχε πάρει εκείνη το προβάδισμα αν ο Μισέλ Μπάστος ευστοχούσε στο πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της ομάδας του έπειτα από χέρι του Άιγκνερ. Ωστόσο ο Νικόλοφ απέκρουσε για λογαριασμό της Άιντραχτ και στο 41ο λεπτό ο Ρους με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Σάλκε έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από την νίκη, παρέμεινε στην τέταρτη θέση ωστόσο ενδέχεται από αύριο να μην είναι εκεί αν η Φράιμπουργκ κερδίσει την Στουτγάρδη.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Νικόλοφ, Σελόζι, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα (54' Ντάκπα), Ρόουντ, Ρους, Άιγκνερ (87' Λάνιγκ), Στεντέρα, Ινούι, Ματμούρ (83' Λάκιτς)
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς, Χέγκερ, Νόιστεντερ (64' Τζόουνς), Μπάστος (72' Μπαρνέτα), Ράφαελ, Ντράξλερ, Μάρικα (45' Πούκι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ 5-0
Γήπεδο: Bay Arena

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ξέσπασε και μετά από δυο σερί ισοπαλίες συνέτριψε την Χόφενχαϊμ με 5-0 και κρατά γερά την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερ προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με τον Κίσλινγκ έπειτα από ασίστ του Σούρλε και στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι με τον Πολάνσκι να βλέπει την κόκκινη κάρτα, την Χόφενχαϊμ να μένει με δέκα παίκτες αλλά τον Ρόλφες να μην νικά τον Κάστελς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την Λεβερκούζεν που με παίκτη παραπάνω έκανε το 2-0 με τον Σούρλε στο 31ο λεπτό και στην επανάληψη έβαλε άλλα τρία γκολ με τους Κίσλινγκ (65'), Σούρλε (69') και Ρέιναρτζ (79') για το τελικό 5-0.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Καρβαχάλ (82' Φρίντριχ), Φολσέιντ, Σβαμπ, Κάντλετς, Ρέιναρτς, Μπέντερ (45' Χέγκελερ), Ρόλφες, Σαμ, Σούρλε, Κίσλινγκ (76' Μίλικ)
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Ντελπιέρ, Βέστεργκααρτ, Τζόνσον, Πολάνσκι, Σαλίχοβιτς, Ρούντι (66' Ρούντβιγκ), Φιρμίνο (45' Χοσέλου), Φόλαντ, Σίπλοκ (29' Οχς)

Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 0-3
Γήπεδο: Weserstadion
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Βρέμη επί της Βέρντερ με 3-0 σημείωσε η Βόλφσμπουργκ, αποτέλεσμα που την απομακρύνει από την ζώνη του υποβιβασμού 9 αγωνιστικές πριν το τέλος της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό όταν από ασίστ του Κίαερ ο Μαξιμίλιαν Άρνολντ έκανε το 0-1. Στο 27ο λεπτό ο εκ των κορυφαίων της Βόλφσμπουργκ, ο Βιεϊρίνια, βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ίβιτσα Όλιτς που με δεξί σουτ έκανε το 0-2. Η Βέρντερ ήταν κατώτερη των περιστάσεων και στο 66ο λεπτό δέχτηκε και τρίτο γκολ όταν ο Γιλντιρίμ ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια εντός μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ντιέγκο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την Βόλφσμπουργκ. Σημειώνεται πως στα τελευταία έξι παιχνίδια η Βόλφσμπουργκ μετρά δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες ενώ η Βέρντερ Βρέμης μετρά τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες και πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό καθώς βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Γκέμπρε Σελασιέ, Πρεντλ (33' Πέτερσεν), Λουκιμίγια, Παπασταθόπουλος, Φριτζ, Μπαρκφρέντε (59' Γιλντιρίμ), Γιουνούζοβιτς, Ντε Μπρουίν, Χαντ, Αρναούτοβιτς
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Χασέμπε, Νάλντο, Κίαερ (55' Νόχε), Ροντρίγκεζ, Πόλακ (79' Μεντόγεβιτς), Τρας, Βιεϊρίνια, Άρνολντ (78' Σάφερ), Ντιέγκο, Όλιτς

Η 30η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ (16:30) και Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα