Σίτι για Κύπελλο

20:12 14/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ FA CUP ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχασε φέτος το πρωτάθλημα από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ αλλά έχει την μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας καθώς στον μεγάλο ημιτελικό επικράτησε της Τσέλσι με 2-1 στο "Γουέμπλεϊ".
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 6ο λεπτό χρειάστηκε η επέμβαση του

Τσεχ σε σουτ του Αγκουέρο. Στην συνέχεια η Τσέλσι ισορρόπησε αλλά στο 35ο λεπτό προδόθηκε από την κακή της άμυνα όταν ο Σέρχιο Αγκουέρο βρήκε ωραία τον Σαμίρ Νασρί που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Μάλιστα πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα η Σίτι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 2-0 όταν ο Τσεχ έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ των Αγκουέρο και Μίλνερ.
Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 47ο λεπτό ο Σέρχιο Αγκουέρο πηδάει πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για το 2-0 φτάνοντας τα 4 γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια. Στο 66ο λεπτό η Τσέλσι ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με ωραίο γκολ του Μπα ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση καθώς το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Παντιλίμον.
Δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Φερνάντο Τόρες διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει σπουδαία πρόκριση και να διεκδικεί κόντρα στην Γουίγκαν το εφετινό Κύπελλο Αγγλίας.
Τσέλσι: Τσεχ, Νταβίντ Λουίζ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μπερτράντ, Ραμίρες, Μάτα, Όσκαρ, Όμπι Μίκελ (66' Τόρες), Αζάρ, Μπα
Μάντσεστερ Σίτι: Παντιλίμον, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Ναστάζιτς, Μίλνερ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (85' Λέσκοτ), Αγκουέρο, Τέβες (72' Χάβι Γκαρθία)

Keywords
Τυχαία Θέματα