Σγουρός: Υποχρεωμένη η Περιφέρεια να είναι αρωγός της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο

19:37 6/5/2014 - Πηγή: AEK365

«Η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να στέκεται στο πλευρό του αθλητισμού σε αυτή την δύσκολη για τη χώρα περίοδο, όπου η ΓΓΑ δεν έχει χρήματα όχι για να προχωρήσουν επενδύσεις, αλλά ούτε να συντηρήσει μικρούς αθλητικούς χώρους, που βρίσκονται υπό την εποπτεία της. Γι' αυτό και όταν τέθηκε το θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ η Περιφέρεια αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό της». Ο Γιάννης Σγουρός ανοίγει τα χαρτιά

του στο AEK365, όχι μόνο για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να βοηθήσει με 20 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή της Αγιά Σοφιάς, για τα όσα ειπώθηκαν εναντίον του που είναι ανακριβή, αλλά ταυτόχρονα μέσω της συνέντευξης μιλά για όλους και για όλα.

Χαρακτηριστικά για το θέμα της ΑΕΚ τόνισε: «Εδώ και πολλά χρόνια που η ΑΕΚ ήταν άστεγη είχα μιλήσει πολλές φορές με τους διοικούντες και σαν νομάρχης Αθηνών και τους είχα τονίσει πως θα είμαστε δίπλα τους, αρκεί να υπάρχει στόχος, όραμα, μελέτες και βούληση. Όταν τέθηκε το θέμα επί της ουσίας, υπήρχε η συμφωνία με τον δήμο και φυσικά μία διοίκηση με όραμα έχοντας καταθέσει μελέτες με χρονοδιάγραμμα, τότε ήταν υποχρέωση μας να είμαστε αρωγοί. Και γι' αυτό το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση».

-Κατηγορηθήκατε ότι δίνετε χρήματα στην ΑΕΚ και αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι σας.

«Δεν δίνουμε χρήματα στον Μελισσανίδη όπως έσπευσαν να πουν. Τα χρήματα δίνονται για ένα έργο που θα αναστήσει ένα ιστορικό σωματείο και ένα δήμο που έχει πληγεί από την μακροχρόνια απουσία της ΑΕΚ και θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την κατασκευή του. Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η Περιφέρεια έχει αποφασίσει και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις στους γύρω χώρους, ώστε το νέο γήπεδο να δώσει πνοή στην πόλη, να την ζωντανέψει, όπως παλιά και όχι να της προκαλέσει ασφυξία. Για φανταστείτε να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο και να μείνει όπως έχει η περιοχή. Τότε μιλάμε για απίστευτη ταλαιπωρία. Αντίθετα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν χάρη στα χρήματα που δίνει η περιφέρεια και θα λυθούν πολλά και σημαντικά ζητήματα της πόλης και το σπουδαιότερο το νέο γήπεδο δεν θα αποτελεί εμπόδιο στον αστικό ιστό. Εξάλλου ανάλογες κινήσεις έκανε το κράτος και στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε το γήπεδο και το κράτος τους γύρω χώρους. Κι εν τούτοις χρειάζονται ακόμη παρεμβάσεις. Το ίδιο θα γίνει και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κι εκεί η Περιφέρεια θα βοηθήσει και θα αναλάβει την ανάπλαση της περιοχής. Ειλικρινά χάρη στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας όταν το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι έτοιμο θα αποτελεί στολίδι για την πόλη και χάρη των δικών μας παρεμβάσεων η πόλη θα αναπτυχθεί, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Τώρα βέβαια ο καθένας λέει ότι θέλει. Όταν δικαιωθώ όμως και πάλι θα σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν πειράζει, οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

-Σας καταλογίζουν ότι αρνείστε την κομματική σας προέλευση και ότι απεκδύεστε το παρελθόν σας προβάλλοντας την υποψηφιότητά σας ως αμιγώς αυτοδιοικητική. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;

«Πήρα την απόφαση να είμαι εκ νέου υποψήφιος συνεκτιμώντας πολλούς παράγοντες. Όχι πάντως την στήριξη των κομμάτων. Ουδέποτε αρνήθηκα την ιστορία μου και την ταυτότητά μου, που εξάλλου ο κόσμος τη γνωρίζει πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό όμως, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η αυτοδιοίκηση, με όφελος για τους πολίτες, να είμαστε συγκεντρωμένοι στα θέματα της αυτοδιοίκησης και μόνο. Η τεχνητή πόλωση και η απόπειρα να μεταφερθούν στο αυτοδιοικητικό πεδίο οι αντιπαλότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι μια μεθόδευση που δε με αφορά και δε θα παίξω αυτό το παιχνίδι. Γιατί απλούστατα εμένα με ενδιαφέρει τί λέει η κοινωνία και όχι τί λένε τα κόμματα».

-Πώς αξιολογείτε τη δυναμική της υποψηφιότητας Δούρου; Φοβάστε καθόλου την απήχησή της;

«Έχω χρόνια ασχοληθεί με τον αθλητισμό και από αυτό κέρδισα το να μην φοβάμαι κανέναν. Για εμένα η λέξη φόβος δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνον οι λέξεις νίκη, σκληρή δουλειά, διαφάνεια και προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής. Σέβομαι όλους τους υποψηφίους, όπως ακριβώς έχω κάνει μέχρι σήμερα».

-Ποιο κριτήριο πιστεύετε ότι θα πρυτανεύσει στην ψήφο των αυτοδιοικητικών εκλογών; Θα επηρεάσει η αγανάκτηση του κόσμου την επιλογή υποψηφίων ή τελικά θα παίξουν ρόλο τα πρόσωπα;

«Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν εκτιμώντας το έργο που βλέπουν ότι έχει γίνει για αυτούς και για τη βελτίωση της ζωής τους. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Θα κρίνουν με γνώμονα το ποιός δουλεύει για αυτούς και θα γυρίσουν την πλάτη σε όσους επιχειρούν να τους «δουλέψουν». Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν χρειάζονται «περαστικούς» από ένα θεσμό όπως η Περιφέρεια, που έχει ως αποστολή να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα και κυρίως να συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη' με έργο και όχι με λόγια. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν πλέον ποιοί υποψήφιοι βλέπουν την Περιφέρεια ή το Δήμο ως ευκαιρία προκειμένου να ικανοποιηθούν κομματικές ή προσωπικές φιλοδοξίες. Οι πολίτες θέλουν ανθρώπους που θα μείνουν και θα εργαστούν για την αυτοδιοίκηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα