Σφαλιάρα για Ολυμπιακό

21:49 18/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με πολλά αμυντικά κενά ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 4-2 από την σαφώς πιο έτοιμη Φράιμπουργκ, με τους Γερμανούς να κάνουν... πάρτι και τον Μίτσελ να παίρνει τα... μηνύματα αναζητώντας τρόπους για την κάλυψη των αδυναμιών των «ερυθρόλευκων».

Φαίνεται πως η βροχόπτωση που έπληξε το Σρουνς, όπου διεξήχθη το φιλικό, φανέρωσε τις αμυντικές αδυναμίες των Πειραιωτών, οι οποίοι έδειχναν ευάλωτοι σε κάθε δύσκολη στιγμή που δημιούργησαν οι «κόκκινοι» της Φράιμπουργκ, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου οι Πρωταθλητές

Ελλάδας δεν κατάφεραν να ελέγξουν την αναμέτρηση.

Ενδεικτικό αυτού είναι πως και τα τρία τέρματα των Γερμανών στα πρώτα λεπτά ήρθαν από το κέντρο της άμυνας, με τον Μέγιερι να βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Μεχμέντι σκόραρε δις (3' και 21') και ένα τέρμα σημείωσαν οι Σούστερ (15') και Στουκ (70') για την Φράιμπουργκ, ενώ Τάτος (47') και Ολαϊτάν (73') πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πειραιώτες, καθώς μόλις στο 3' η Φράιμπουργκ άνοιξε το σκορ με τον Μεχμέντι, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μέγιερι, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από τα αριστερά και την άμυνα του Ολυμπιακού να... ολιγωρεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν δύο λεπτά αργότερα με τον Ντομίνγκεζ να εκτελεί το φάουλ από πλάγια θέση, ωστόσο, ο Σβόλοβ ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε, ενώ στο 15' οι Γερμανοί πήραν... αέρα δύο τερμάτων με τον Σούστερ, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, στην... πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Μίτσελ προσπάθησαν και πάλι να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία της γερμανικής ομάδας, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σβόλοβ και απείλησαν στο 19' με ένα δυνατό σουτ του Σάμαρη, εκτός περιοχής, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Φράιμπουργκ αντέδρασε σωστά και έδιωξε.

Από την στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Γερμανοί τους... τιμώρησαν, καθώς δύο λεπτά αργότερα από την φάση του Σάμαρη, ο Μεχμέντι με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ, νίκησε τον Μέγιερι για το 3-0.

Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ελέγξουν την μεσαία γραμμή και να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα της γερμανικής ομάδας με πίεση ψηλά, αλλά στο 36' το σουτ του Ντομίνγκεζ έφυγε άουτ, ενώ στο 30' ο Μανιάτης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σβόλοβ.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι στο 40' με τον Μήτρογλου, που πήρε την κεφαλιά, ο Σβόλοβ δεν κατάφερε να την ελέγξει με την... πρώτη, αλλά με δεύτερη προσπάθεια πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει από την τελική γραμμή και διατήρησε το 3-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Αντίδραση και πίεση...

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν άρδην, καθώς ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο προσεκτικός στην άμυνά του, ενώ η πίεση ψηλά έφερε... καρπούς άμεσα, καθώς ο Τάτος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου πορτιέρο στο 47' και μείωσε 3-1.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές στα καρέ της Φράιμπουργκ, αλλά στο 52' η προσπάθεια του Διαμαντάκου κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του Σιόβα από το ύψος της περιοχής, πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Διαμαντάκος απείλησε και πάλι, αλλά το... αεροπλανικό που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Ωστόσο, στο 70' οι Γερμανοί πήραν και πάλι προβάδισμα δύο τριών τερμάτων, καθώς ο Κάρολ υπέπεσε σε τραγικό λάθος, μια και δεν έδιωξε άμεσα, ο Στουκ του πήρε την μπάλα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 4-1.

Η... απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ο Ολαϊτάν μείωσε 4-2 έπειτα από φάση διαρκείας και ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το ματς ολοκληρώθηκε με μία ακόμα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, όταν στο 91' ο Μασάντο έκανε το σουτ, αλλά ο Βατς απέκρουσε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Μήτρογλου.
Έπαιξαν και οι: Κάρολ, Σιόβας, Μασάντο, Βάις, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Ντε Βινσέντι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τάτος, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ολαϊτάν, Σιώπης, Καραγκούνης.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σόλοφ, Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί, Σμιντ, Σούστερ, Μουτζα, Σορκ, Γκίντερ, Κλάους.

Keywords
Τυχαία Θέματα