ΣΕΒ: Θα υπερασπιστούμε τον κατώτατο μισθό

18:06 4/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο ΣΕΒ θα υπερασπιστεί τον κατώτατο μισθό, δήλωσε ο πρόεδρός του Δ.Δασκαλόπουλος, αφήνοντας ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους εργασίας για να ενισχυθεί η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι ο κίνδυνος μιας ολικής εθνικής χρεοκοπίας παραμένει και θα απομακρυνθεί μόνο με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πρέπει να αφεθεί

απερίσπαστη να κάνει το χρέος της» δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κάλεσε τα τρία κόμματα να στηρίξουν στην πράξη τον Λουκά Παπαδήμο.

Τόνισε, ακόμη ότι ο ΣΕΒ, από την πλευρά του, «θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός».

«Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στη κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής».

Η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την τριετία 2010-2012 προβλέπει μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ωστόσο, λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας η αύξηση αυτή στην πράξη όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά αντί αυτού πολλοί εργαζόμενοι συμφωνούν σε μείωση των αποδοχών τους, πολλές φορές μέσω ατομικών συμβάσεων.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της επανέλαβε την Τρίτη ότι δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή όσον αφορά τον κατώτατο μισθό και τα δώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα