Σε τρία σημεία «χτυπά» η καρδιά του Ημι-Μαραθωνίου

23:19 13/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τρια ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας θα αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά του 2ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας καθώς και των δορυφορικών αγώνων ( 3 χλμ., 5 χλμ. και 600μ. ΑΜΕΑ) που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου.
Ο λόγος για το Γυμναστήριο «Ι.Φωκιανός» που βρίσκεται απέναντι απο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό

στάδιο, την πλατεία Συντάγματος στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και το Ζάππειο Μέγαρο και τον περιβάλλοντα χώρο του.
Στο «Ι.Φωκιανός» θα στηθεί το «στρατηγείο» της διοργάνωσης αλλά και ο χώρος απο τον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό μαζί με τα τσιπ χρονομέτρησης τους. Εκεί θα στηθεί και το κέντρο πληροφόρησης της διοργάνωσης το οποίο θα λειτουργήσει την Παρασκευή 29/3 και το Σάββατο 30/3 απο τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία νέα εγγραφή για συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα δεν θα γίνει τις τελευταίες μέρες και ουσιαστικά μετά τη λήξη της προθεσμίας που έχει ανακοινωθεί και είναι η 18η Μαρτίου.
Απο την πλατεία Συντάγματος και μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα δοθούν οι εκκινήσεις όλων των αγώνων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι και συγγενείς των δρομέων αλλά και όλοι όσοι βρεθούν το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα οι ώρες των αγώνων έχουν ως εξής:
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Αθήνας , Ολοκλήρωση Ημιμαραθωνίου: 12.10

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND, Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 09.50

10.45 Εκκίνηση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ), Ολοκλήρωση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ): 11.00

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ, Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5χλμ: 13.00

Λόγω της αλλαγής της ώρας εκείνη την ημέρα σε θερινή όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στους χώρους της εκκίνησης

Ο τρίτος πόλος της διοργάνωσης το Ζάππειο Μέγαρο θα αποτελέσει και το χώρο που θα πέσει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης αφού εκεί θα γίνουν οι τερματισμοί και των τεσσάρων αγώνων.
Έτσι οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία μετακινούμενοι ελάχιστα μέτρα να δούν τοσο την εκκίνηση όσο και τον τερματισμό αλλά και όλου του "πολύχρωμου ποταμού" των περίπου 10.000 δρομέων που θα έχουν την τύχη να τρέξουν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον 2ο Ημιμαραθωνιο της Αθήνας καθώς και τους άλλους αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα θα μεταφέρει η ΕΡΤ σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με απευθείας μεταδόσεις διάρκειας 2.30 ωρών απο τις 08:30 ως τις 11:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα