Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ρόδου

08:20 28/7/2013 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στη Ρόδο, όπου μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με το πρώτο φως της ημέρας με έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα αλλά και επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή της Ίστριας, στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, σε δάσος. Χθες βράδυ μετέβησαν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 65 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ σήμερα το πρωί προστέθηκαν ακόμα 65 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (με 40 άτομα και 10 οχήματα) θα μεταφερθούν στη Ρόδο το πρωί.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις Δημοτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Λίνδου, μετά από την εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 6 σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας, στο δήμο Φαιστού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση χθες το μεσημέρι και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και έξι οχήματα ΟΤΑ ενώ ρίψεις νερού έκαναν τρία ελικόπτερα.

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στη Σέριφο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Εκδηλώθηκε χθες στις 21:00 σε χαμηλή βλάστηση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή την ώρα μόνο επίγειες δυνάμεις με 6 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα