Σε καραντίνα διεθνής παίκτης στην Αίγυπτο

17:02 12/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η Αλ Αχλί έπαιζε την Κυριακή (10/11) εναντίον της νοτιοαφρικανικής Ορλάντο στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων της Αφρικής και ο ποδοσφαιριστής της πρώτης, Αχμέντ Αμπντούλ Ζαχέρ έκανε μια χειρονομία, η οποία αποτελεί σύμβολο για τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.
Η κίνηση αυτή του Ζαχέρ εξόργισε τον πρόεδρο της ομάδας, ο οποίος τον απέκλεισε από το ρόστερ, καθώς και τον Υπουργό Αθλητισμού της Αιγύπτου,

Ταζέρ Αμπού Ζεΐντ, ο οποίος δήλωσε για το περιστατικό: "Ο πανηγυρισμός του παίκτη αποτέλεσε μια μεγάλη προσβολή και ο αθλητής δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος".
"Ναι, έκανα το σύμβολο της Ραμπάα (η εν λόγω χειρονομία), αλλά δεν σκόπευα να προβώ σε κάποια πολιτική δήλωση με την κίνηση μου αυτή. Απλώς ήθελα να δείξω πως πρέπει να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, είτε αυτοί σκοτώθηκαν στη Ραμπάα, είτε κάπου αλλού", ήταν οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή για το συμβάν.
Ο Ζαχέρ είναι ο δεύτερος αθλητής που εκδηλώνεται δημοσίως υπέρ του έκπτωτου προέδρου, καθώς πριν από ένα μήνα και ο πρωταθλητής του Κουνγκ Φου, Μοχάμεντ Γιουσέφ έκανε παρόμοια χειρονομία κατά τη διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων με αποτέλεσμα να του επιβληθεί διετής αποκλεισμός από όλους τους αγώνες στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα