Σε αναζήτηση των 12 ψήφων η κυβέρνηση

09:32 24/12/2014 - Πηγή: AEK365

Τις 12 βουλευτικές ψήφους που θα διασφαλίσουν την εκλογή του Σταύρου Δήμα και την αποτροπή πρόωρων εκλογών αναζητά η κυβέρνηση, με δεδομένη την «προίκα» των 168 θετικών ψήφων που απέσπασε ο κ. Δήμας στη δεύτερη ψηφοφορία και ενόψει της τρίτης, κρίσιμης ψηφοφορίας, που είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι.
Υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης εκτιμούν πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή» πως η χώρα βρίσκεται πλέον πιο κοντά στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής

των εκλογών την 1η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται την Κυριακή να πραγματοποιήσει ακόμη μια δημόσια παρέμβαση, όπου θα επισημάνει την ευθύνη κάθε βουλευτή για τους κινδύνους που θα προκύψουν εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογική περιπέτεια.
Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι κάτι ανοιχτό και συνεχές, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες Τρίτη με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερώτημα για ενδεχόμενη νέα πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Στην επόμενη ψηφοφορία οι βουλευτές θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, δήλωσε μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι στην τελευταία ψηφοφορία οι βουλευτές ψηφίζουν με «ονοματεπώνυμο».
Βέβαιοι για την μη εκλογή Προέδρου και την επακόλουθη διάλυση της Βουλής δήλωσαν ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει πως η δυναμική για στροφή βουλευτών υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα έχει πλέον εξαντληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα