Σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου

23:07 5/9/2012 - Πηγή: AEK365

394

γίνεται η μάχη του Φρίγκιντους κατά την οποία ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος κατατροπώνει και σκοτώνει τον παγανιστή Ρωμαίο αυτοκράτορα Ευγένιο και τον Φράγκο στρατηγό του Άρμπογκαστ

1522

το πλοίο Βιτόρια του Πορτογάλου εξερευνητή Μαγγελάνου, επιστρέφει στο Σαν Λουκάρ ντε Μπαραμέντα της Ισπανίας και γίνεται το πρώτο πλοίο που καταφέρνει να κάνει το γύρο της Γης.

1620

αποσχισθέντες από την Εκκλησία της Αγγλίας κληρικοί φεύγουν από το Πλίμουθ της Αγγλίας για να εγκαταστήσουν οικισμό στη Βόρεια Αμερική

1628

Πουριτανοί,

ριζοσπάστες προτεστάντες ιδρύουν την πόλη Σάλεμ η οποία αργότερα θα ενσωματωθεί στην αποικία του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

1688

πεθαίνει ο Τζέιμς Β βασιλιάς της Σκοτίας, Ιρλανδίας και Αγγλίας.

1757

γεννιέται ο μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ, Γάλλος ευγενής και επαναστάτης, που τάχθηκε με το πλευρό της Γαλλικής Επανάστασης και συμμετείχε στον πόλεμο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

1766

γεννιέται ο Βρετανός χημικός Τζον Ντάλτον.

1813

το προσωνύμιο «Θείος Σαμ» δίδεται για πρώτη φορά ως συμβολική αναφορά για τις ΗΠΑ σε κύριο άρθρο της εφημερίδας «Troy Post of New York».

1847

μετά από δυο χρόνια παραμονής του στη Λίμνη Γουόλτεν Ποντ της Μασαχουσέτης εκεί όπου έγραψε το βιβλίο Walden για το οποίο και έγινε γνωστός ο Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος Χένρι Ντέιβιντ Θόρο επιστρέφει στην πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης.

1859

γεννιέται ο Ρώσος μαθηματικός Μπόρις Γιάκοβλιτς Μπουκρίβ.

1869

γεννιέται ο Αυστριακός συγγραφέας Φέλιξ Σάλτεν.

1877

γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός της τζαζ Μπάντι Μπόλντεν.

1879

γεννιέται ο Γερμανός ηθοποιός Μαξ Σρεκ, γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Νοσφεράτου».

1888

γεννιέται ο Τζόζεφ Κένεντι, ο πατριάρχης της αμερικανικής δυναστείας των Κένεντι.

1899

η γαλακτοβιομηχανία "Carnation" κυκλοφορεί για πρώτη φορά παστεριωμένο γάλα σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου.

1901

στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ο αναρχικός Λεόν Κζολγκόζ πυροβολεί τον 25ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, ΜακΚίνλεϊ.

1910

ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει για πρώτη φορά στον ελληνικό λαό, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

1913

ο σερ Χένρι Νόρις χρηματοδοτεί την χρεοκοπημένη Άρσεναλ γυρνώντας σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Η ομάδα είχε ιδρυθεί το 1886 από μία ομάδα εργατών, ανάμεσά τους οι πρώην ποδοσφαιριστές της Νοτινχαμ Φορεστ Φρεντ Μπιρντσλεϊ και Μορις Μπέιτς, στο Γουλγουιτς με αρχική ονομασία Ντάιαλ Σκουέρ αλλά έγινε γνωστή με το όνομα Γούλγουϊτς Ρεντς και λίγους μήνες αργότερα ονομάστηκε σε Ρόαγιαλ Αρσεναλ.

1915

δοκιμάζεται από το στρατό της Βρετανίας το πρώτο τανκ.

1919

το Ανώτατο Συμμαχικό Συμβούλιο επικυρώνει την παραχώρηση ολόκληρης της Θράκης στην Ελλάδα, ενώ στη Βουλγαρία δίνεται εμπορική διέξοδος στο Αιγαίο.

1920

διεξάγεται ο τ

Keywords
Τυχαία Θέματα