«Σαν να επιστρέφω σπίτι μου»

19:22 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ευτυχής που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε σπίτι του, δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κατά την παρουσίασή του από την ΚΑΕ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εδώ, είναι σα να έρχομαι σπίτι μου, είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι στο Παλατάκι, που θα συνεργαστώ με τον Μαρκόπουλο και με παλιούς και καλούς συμπαίκτες. Θα πάμε καλά πολύ καλά, έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο», δήλωσε ο 32χρονος σέντερ, που δεν θέλησε να συγκεκριμενοποιήσει

τους στόχους της ομάδας:

«Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν δίνουμε όλο τον εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι σε όλα τα ματς να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Από εκεί και πέρα κάποια θέση θα έρθει από μόνη της, δεν βάζουμε στόχο κάποια θέση, αλλά να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Προτεραιότητα έδωσε ο «Λάζος» στην εξυγίανση της ΚΑΕ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει μεγάλες προοπτικές και καλές υποδομές, έχει στο ρόστερ του πολλούς καλούς νεαρούς παίκτες. Προχθές στο φιλικό έπαιξαν πολλοί έφηβοι που δείχνει ότι η ομάδα εκτός από παρόν έχει και μέλλον. Έχουν γίνει προσπάθειες στον ΠΑΟΚ που βαδίζουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, σίγουρα αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να γίνουν περισσότερες, πρώτα είναι εξυγίανση και δεύτερο το αγωνιστικό, γιατί χωρίς εξυγίανση δεν μπορεί να υπάρχει σωστός αγωνιστικός σχεδιασμός», τόνισε.

Η συμπαράσταση του κόσμου είναι και πάλι απαραίτητη. «Θέλω να έρθει στο γήπεδο και να μην κάνει φασαρίες. Θέλω να έρθει ένας διαφορετικός κόσμος που αγαπάει τον αθλητισμό, με οικογένειες που δεν θα τον ενδιαφέρουν ούτε χρώματα, ούτε τίποτα, μόνο ο αθλητισμός και η παιδεία. Θα ήθελα να περάσω ένα τέτοιο μήνυμα στον κόσμο».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι νωρίς να μιλάμε για κλείσιμο καριέρας, έχω πολλή όρεξη, ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο και να αγωνιστώ. Είμαι σε καλή κατάσταση, θέλω να ανέβω ένα ακόμη σκαλοπάτι και στον ΠΑΟΚ θα μπορέσω να το κάνω αυτό. Όλο το καλοκαίρι δούλεψα για να αγωνιστώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς, βοηθάει το ότι έχουμε ξανασυνεργαστεί. Μ' αρέσει πολύ η φιλοσοφία του και το παιχνίδι που εφαρμόζει και εγώ ταιριάζω σε αυτό το στυλ. Έρχομαι για να μείνω, δεν ήρθα για να φύγω. Θέλω να πιστεύω ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί όπως άρχισε».

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, είπε με τη σειρά του: «Θεωρούμε ότι είναι ένας δικός μας άνθρωπος, έλειψε για μία σεζόν και επανέρχεται. Θα μπορούσα να μιλάω για πολύ ώρα για την αξία του Λάζαρου και ως παίκτη και ως ανθρώπου. Είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, έχει προσφέρει στην Εθνική, σε μεγάλους συλλόγους και στο εξωτερικό και έχει ασχοληθεί πολύ με τα δικαιώματα των παικτών και τον ΠΣΑΚ. Η προηγούμενη παρουσία του στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ επιτυχημένη, κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, αλλά ήταν προβλήματα συνθηκών και όχι προθέσεων. Τόσο και οι δικές μας, όσο και του Λάζαρου οι π

Keywords
Τυχαία Θέματα