Σαμαράς: Όποιος θέλει εκλογές, ας με ρίξει

09:45 17/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στην σημερινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων θα ξεκαθαριστεί αν θα προχωρήσει το σχέδιο για την ΕΡΤ ή αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίζει πως «εγώ δεν θέλω εκλογές, επεδίωξα και επιδιώκω την σταθερότητα για την χώρα, όποιος θέλει τις εκλογές

ας με ρίξει».
Από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά μετά και το τηλεφώνημα στήριξης από την Άνγκελα Μέρκελ στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, πέρασαν στην αντεπίθεση όταν ενημερώθηκαν για τις διαρροές και τις ανακοινώσεις από την Ιπποκράτους.
Το κλίμα είναι «πολεμικό» ενόψει της συνάντησης. Και είναι ενδεικτικές οι διαρροές που έγιναν από την πλευρά «γαλάζιων» στελεχών:
Άπαντες γνώριζαν για το σχέδιο των 2.650 απολύσεων έως τις αρχές Ιουνίου. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.
Το σχέδιο για την ΕΡΤ φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το 2011 -μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο- και μάλιστα πάνω σε αυτό θα «πατήσει» ο κ. Σαμαράς στην αποψινή συνάντηση. «Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι τεχνικό θέμα, σημασία έχει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Αν συμφωνήσουμε προχωράμε ακόμη και σήμερα στη Βουλή» σημείωναν από το Μαξίμου απαντώντας έτσι στα αιτήματα περί ακύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κατά τα άλλα δεν αναφέρεται στην ΕΡΤ αλλά αποτελεί «οδηγό» για όλο το δημόσιο τομέα κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει πίσω χάνοντας το «κομμάτι» των ψηφοφόρων εκείνων που συντάσσονται με την πολιτική του απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ.
Κοινό είναι το «μυστικό» στο Μαξίμου ότι οι δανειστές δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Το χθεσινό τηλεφώνημα ωστόσο από την κα Μέρκελ άλλαξε τα δεδομένα αφού και από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα, έλεγαν ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ συμβάλει καθοριστικά στο σχέδιο μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και ως εκ τούτου στο αίτημα για συγκεκριμένες απολύσεις εντός του χρονοδιαγράμματος.
Από το Μαξίμου υπενθυμίζουν δε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης έχουν δεσμευτεί για τις 2.000 απολύσεις εντός του Ιουνίου στο Δημόσιο ενώ σε ότι αφορά την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ αυτό που επισημαίνεται είναι πως ήδη έχει πάρει το πράσινο φως από το Euro Working Group -με βάση τα προαπαιτούμενα που έχει αναλάβει να προχωρήσει η Ελλάδα μεταξύ των οποίων και οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η ΝΔ με αφορμή την απόφαση των άλλων κομμάτων να μην εκπροσωπηθούν με στελέχη τους σε τηλεοπτικές εκπομπές:
«ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας τα στελέχη τους από τις τηλεοπτικές εκπομπές, ώστε να μην ακουστεί η αλήθεια. Τόσο φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί το πάρτι της ΕΡΤ; Τόσο φοβούνται το διάλογο; Μετά από έξι μέρες σιωπής και κατευθυνόμενης προπαγάνδας ήρθε η ώρα να ακουστεί στα Μέσα Ενημέρωσης και η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα