Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

00:11 11/11/2013 - Πηγή: AEK365

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη βήμα της Βουλής λέγοντας πως «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης» και «επικίνδυνα παιχνίδια εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές».

«Δεν σας βγήκαν οι δρόμοι τα πεζοδρόμια και επιστρέψατε στη Βουλή,

εδώ δεν είναι πεζοδρόμιο» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ τονισε ότι «Εκλογές θα γίνουν το 2016».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «κύμα λαϊκισμού» στην ομιλία του στη Βουλή και μίλησε για «προσχηματική πρόταση μομφής που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας ότι δεν θα περάσει».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «φτηνό λαϊκισμό και κακόγουστο θέατρο» στο Κοινοβούλιο σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν το 2016, λέγοντας ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση «θα έχει βγάλει τη χώρα από το πρόβλημα», και «ευχήθηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει λύσει μέχρι τότε τις διαφορές του -καθώς αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να είναι καν αντιπολίτευση».

«Δεν θα βυθίσουμε την κοινωνία σε άλλο κύκλο ύφεσης, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο, ο μεγάλος μαραθώνιος είναι προς το τέλος, η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της» είπε ο πρωθυπουργός.

«Έχετε χάση την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας επίσης σε ειρωνικό τόνο για την «παλλαϊκή, μεγαλειώδη συγκέντρωση» του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε να ανατρέψει την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, και τελικά κατάφερε από το Τέξας να ανατρέψει τις ίδιες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη έκανε πρόταση μομφής στον Σαμαρά. Τα δικά του αδιέξοδα μετέτρεψε σε πρόταση μομφής. Και πώς; Ψηφίζοντας εναντίον μας μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Εκεί το φτάσατε, εκεί καταντήσατε το κόμμα σας, και αυτό θα αποδειχτεί και το μεγαλύτερο σας λάθος» σημείωσε.

«Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε, και ζητάτε να παραιτηθούμε μόνοι μας; Τη χάρη δεν θα σας την κάνουμε. Εκλογές θα γίνουν το 2016», ανέφερε

«Τον Σεπτέμβριο επιδιώξατε λαϊκή εξέγερση, όμως ο λαός δεν σας έκανε τη χάρη. Ύστερα καλέσατε τους εκπαιδευτικούς να ρίξουν κυβέρνηση, ούτε αυτό σας βγήκε, και φτάσατε στο κατάντημα να κάνετε έκκληση και στους μαθητές του δημοτικού στον αγιασμό» συνέχισε.

«Έτσι εγκαταλείψατε τους δρόμους και επιστρέψατε στους διαδρόμους της Βουλής» ανέφερε.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι την πρόταση δυσπιστίας δεν την πιστεύει ούτε ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας, αλλιώς δεν θα υπέβαλε πρόταση μομφής για ένα θέμα για το οποίο, όπως ανέφερε, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ασθενέστατη θέση, «καθώς οι ίδιοι είχατε καταγγείλει την ΕΡΤ ως πλήρως απαξιωμένη».

«Τι μήνυμα στέλνετε προς τα έξω; Σας τελείωσε η πολιτική, δεν έχετε εναλλακτικές λύσεις, να προτείνετε, σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση στον κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης τη χειρότερη στιγμή».

«Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα φοβίσει το Κοινοβούλιο;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρκείς ακρότητες, λέγοντας σε σημείο της ομιλίας του πως «θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολλά ψέματα» και αντικρουόμενες δηλώσεις, σημειώνοντας όσα ανέφερε στο παρελθόν περί ακύρωσης του μνημονίου σε αντιδιαστολή με όσα δήλωνε στο εξωτερικό περί της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση και αντιφάσεις που της διαβάζει ο καθένας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς για να συμπληρώσει: «Σημασία έχει ότι κανείς δεν μπορεί όσο και να αναγάγει την παραπλάνηση σε επιστήμη, να κοροϊδεύει και το λαό και τους ξένους, και τις συνιστώσες και τις συνισταμένες, κάποτε θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας γιατί θα χάσετε από παντού».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε στίχο του Σαίξπηρ, λέγοντας «από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή, από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια».

«Το ξέραμε ότι κάπως έτσι θα τελείωνε το δράμα των πολλαπλών μεταμορφώσεων. Απ' όλα έχει ο μπαχτσές. Τα έχετε πει όλα. Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και εσείς ακόμη θα τσακώνεστε πώς θα το επαναδιαπραγματευτείτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα