Σαμαράς: Δεν με ανησυχεί το γκολ

09:44 12/6/2014 - Πηγή: AEK365

Δεν προκαλεί καμία ανησυχία στον Γιώργο Σαμαρά το γεγονός ότι η Εθνική μας έδειξε σε κάποια φιλικά πρόβλημα στο γκολ. Ο Έλληνας επιθετικός σε συνέντευξή του στο «Goal», τόνισε πως η Ελλάδα θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, επανέλαβε ότι ο όμιλος είναι ανοιχτός, ενώ προειδοποίησε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο- ο οποίος έχει ήδη κλείσει ημερομηνία να παντρευτεί στις 5 Ιουλίου, πως το παρελθόν

έχει διδάξει ότι ο προγραμματισμός των γάμων των διεθνών πριν τις διεθνείς διοργανώσεις είναι... παρακινδυνευμένος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα Goal:

Μετά την ολοκλήρωση των φιλικών αγώνων στην Πορτογαλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποια είναι τα συμπεράσματά σου για την κατάσταση της ομάδας μας;

«Αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των ομάδων που θα βρούμε μπροστά μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά η Νιγηρία και η Βολιβία. Το πιο σημαντικό από τα ματς ήταν ότι δεν είχαμε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, όπως συνέβη σε άλλα συγκροτήματα που έχασαν τα αστέρια τους. Είδαμε τις αδυναμίες μας και θα τις βελτιώσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι όταν φτάσει η ώρα των επίσημων υποχρεώσεων».

Τι πρέπει να διορθώσει η εθνική ομάδα εν όψει των επίσημων αγώνων; Το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι κάτι που χρειάζεται βελτίωση;

«Δεν πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα στο γκολ. Το γεγονός πως δεν σκοράραμε κόντρα στην Πορτογαλία και τη Νιγηρία δεν λέει κάτι ούτε μου προκαλεί ανησυχία. Υπήρχε κόπωση, έγιναν και τα συνεχή ταξίδια και αυτά μας επηρέασαν. Δεν ήμασταν 100% φρέσκοι. Δεν αγχωνόμαστε για το σκοράρισμα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και αυτό θα φανεί στο γήπεδο».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εθνική ομάδα; Είναι εφικτός ο στόχος της πρόκρισης στους «16»;

«Το γκρουπ που κληρωθήκαμε μοιάζει με τον όμιλο του Euro 2012. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που μετά τους τρεις αγώνες θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει 7 ή 9 βαθμούς. Ολοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες και πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ισως μάλιστα η κατάσταση να ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική. Μπορεί να προκριθείς και με 4 ή 5 βαθμούς».

Μπορεί η εθνική ομάδα να μαζέψει αυτούς τους βαθμούς;

«Εμείς σε όλα τα ματς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Με αυτήν τη φιλοσοφία μπαίνουμε στα παιχνίδια. Υπάρχουν όμως και ατυχίες ή μπορεί να στραβώσει κάτι που δεν περιμένεις. Επιμένω όμως ότι από τέσσερις βαθμούς και πάνω μπορείς να προκριθείς και νομίζω ότι θα τους βρούμε».

Στις 5 Ιουλίου ο Παπασταθόπουλος προγραμματίζει τον γάμο του. Πιστεύεις ότι υπάρχει κίνδυνος να τον μεταθέσει;

«Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε παράδοση να αναβάλλονται ή να μετατίθενται γάμοι. Εγινε και το 2004 με τον Φύσσα, ενώ λίγο έλειψε να συμβεί και το 2012 με τον Μανιάτη. Ισως τώρα να είναι η σειρά του Σωκράτη. Πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε ποτέ στην ιστορία μας. Θα είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις και να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά αν περάσεις τότε στα νοκ άουτ παιχνίδια, δεν ξέρεις τι γίνεται...».

Τι γνωρίζεις για τους αντιπάλους;

«Ξέρουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Αυτήν την περίοδο κάνουμε επιπλέον ανάλυση για τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες και αυτό θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες. Ηδη ξέρουμε αρκετά πράγματα για την Κολομβία που είναι ο πρώτος αντίπαλος. Το ίδιο θα γίνει και με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου, την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού».

Θα συμμετάσχεις για δεύτερη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και βρίσκεσαι για τέταρτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Euro 2008 και 2012. Σε Μουντιάλ δεν έχεις σκοράρει, μήπως το φυλάς το γκολ για τη Βραζιλία;

«Δεν με ενδιαφέρει το γκολ. Δεν το κυνηγάω. Αυτό που κυνηγάω είναι μια καλή εμφάνιση και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου μέσα στο παιχνίδι. Αν μου έρθει η μπάλα και μπορώ να σκοράρω θα το κάνω, αν είναι κάποιος συμπαίκτης μου σε καλύτερη θέση, τότε θα κάνω πάσα και θα κρίνεται από αυτόν αν θα πετύχει γκολ. Είναι και θέμα συγκυρίας όλα αυτά. Δεν νιώθω άγχος και πίεση για τέτοια πράγματα».

Δημιουργεί κάποιο επιπλέον κίνητρο σε εσάς τους ποδοσφαιριστές το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ;

«Οχι, δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα. Το γεγονός ότι φεύγει ο προπονητής δεν θα επηρεάσει τις δικές μας προσπάθειες. Δεν πρόκειται να μας πεισμώσει περισσότερο ή να μας κάνει αδιάφορους. Είμαστε όπως ακριβώς και την πρώτη μέρα. Εχουμε την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο τρόπο δουλειάς και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να πούμε αντίο».

Σίγουρα η παρουσία σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί πρόκληση. Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε;

«Θα μιλήσω για εμάς τους παλιότερους. Σε σχέση με το Μουντιάλ του 2010 έχουμε έρθει πιο ελεύθεροι διότι δεν υπάρχει η πίεση για το πρώτο γκολ και την πρώτη νίκη. Αυτά τα πετύχαμε στη Νότια Αφρική, τότε που υπήρχε μεγαλύτερη πίεση. Ηταν ένα καλό Μουντιάλ για την Ελλάδα και αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες».

Στο προηγούμενο Μουντιάλ, στο τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή, ήσουν πρωταγωνιστής σε μία φάση που αν είχες σκοράρει ίσως η Ελλάδα να είχε περισσότερες ελπίδες για πρόκριση. Σε «καταδιώκει» εκείνη η στιγμή;

«Εχω πατήσει delete σε εκείνη τη φάση. Δεν υπάρχει λόγος να τη σκέφτομαι».

Οι κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να παίξουν ρόλο στην απόδοσή σας;

«Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσουν οι συνθήκες. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει υγρασία και ζέστη και ξαφνικά πιάνει μια μπόρα. Δεν υπάρχει τρόπος να το καταπολεμήσεις όλο αυτό. Δεν ξέρουμε τι συνθήκες θα βρούμε και στις άλλες πόλεις που θα παίξουμε. Πιστεύω πάντως πως όσο θα επηρεάσει εμάς θα επηρεάσει και τους αντιπάλους μας».

Εχεις αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις. Τελικά ποια πιστεύεις ότι σου ταιριάζει πιο πολύ;

«Αρχικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρίσκομαι στην ενδεκάδα και να παίζω. Αν είμαι στο αρχικό σχήμα, ακόμα και δεξί μπακ να με βάλει το προπονητής μου δεν έχω πρόβλημα. Η θέση που γνωρίζω καλύτερα είναι αυτή πίσω από τον επιθετικό. Είμαι επιθετικός, αλλά όχι του στυλ που έχει ο Κώστας και ο Φάνης, δηλαδή να παίζω με πλάτη στο τέρμα. Είμαι ένας επιθετικός που μου αρέσει να κινούμαι στην περιφέρεια».

Φεύγοντας από την Αθήνα ποια ήταν η καλύτερη ευχή που πήρες μαζί σου εν όψει της παρουσίας σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Σίγουρα οι άνθρωποι που σε αγαπάνε και θέλουν το καλό σου, εύχονται τα καλύτερα. Εγώ όμως κρατώ μια ευχή που έκανα εγώ στον εαυτό μου. Να διασκεδάσω τη γιορτή στη Βραζιλία, στη χώρα που πολλοί θεωρούν ότι έχει "γεννηθεί" το ποδόσφαιρο».

Πρόσφατα συγκίνησες με την κίνηση που έκανες με τον μικρό Τζέι κατά τη διάρκεια του εορτασμού για την κατάκτηση του τίτλου με τη Σέλτικ. Σου έστειλε ο μικρός κάποιο μήνυμα εν όψει του Μουντιάλ;

«Μέσω της Σέλτικ μου έστειλε ένα mail ο πατέρας του με τις ευχές του Τζέι και τη στήριξή του. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2015 όταν θα πάμε στο Μπέλφαστ για το ματς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Βόρεια Ιρλανδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα