Ροσέλ: Θέμα ασφάλειας η απαγόρευση στα παιδιά

19:54 16/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση του Ροσέλ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους οπαδούς της ομάδας καθώς είναι ένα ακόμα βήμα μακριά από την φιλοσοφία «mes queun club» (σ.σ περισσότερο από ένας σύλλογος) που χαρακτηρίζει τους «μπλαουγκράνα».

Ακόμα χειρότερα η απαγόρευση θα ισχύσει και στο επερχόμενο «Clasico» με την Ρεάλ Μαδρίτης (26/10, 19:00).

Ο Ροσέλ μιλώντας στο «Radio Catalunya», δικαιολόγησε την απόφασή του, υποστηρίζοντας πως πάρθηκε προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή τραγωδία: «Είμαι ο πρώτος που είναι αντίθετος με την απόφαση που πήρα, αν την δει κανείς με

λαϊκή ματιά. Όμως έπρεπε να την πάρω λόγω της ευθύνης που έχω. Προτιμώ οι επικεφαλίδες να γράφουν `Ο Ροσέλ δεν αφήνει τα παιδιά στο γήπεδο' παρά `Ό Ροσέλ σκότωσε παιδιά'. Είναι ξεκάθαρο. Είναι ένας από αυτούς τους κανόνες που δεν υποστηρίζεις απαραίτητα αλλά είναι νόμος.

Οι άνδρες ασφάλειας μας πανικόβαλαν λέγοντας μας πως στον αγώνα Μπάρτσα-Ρεάλ αντί για 15.000 παιδιά θα ερχόντουσαν 40.000 Θα μπορούσαμε να έχουμε 140.000 θεατές. Δεν έχει να κάνει με σεβασμό προς το νόμο αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν στο τρίτο διάζωμα του Καμπ Νου. Δεν είναι νομικό πρόβλημα αλλά πρόβλημα ασφάλειας. Το παραμικρό περιστατικό μπορεί να προκαλέσει ποδοβολητό, πανικό και θανάτους. Δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε».

Πάντως η απόφαση του Ροσέλ θα τον αποξενώσει ακόμα περισσότερο από τους οπαδούς της ομάδας που δεν έχουν ξεχάσει την συμπεριφορά του απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα, στον Ερίκ Αμπιντάλ (δεν πληρωνόταν όσο ανάρρωνε από τη μεταμόσχευση ήπατος) αλλά και την έγκριση του η φανέλα της Μπάρτσα να αποκτήσει για πρώτη φορά χορηγό. Επίσης ο Ροσέλ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν κατηγορήθηκε πως έκανε απάτες σε συνδιαλλαγές του στην Βραζιλία.

Μάλιστα εικάζεται πως ένας σύνδεσμος οπαδών της Μπαρτσελόνα με το όνομα «Go Barca» εξετάζει το ενδεχόμενο να διαμαρτυρηθεί κατά της προεδρίας του Ροσέλ, κατηγορώντας τον πως προεκλογικά ξεγέλασε τα μέλη του συλλόγου.

Για ένα σύλλογο σαν τη Μπαρτσελόνα που κατέχει βασικό ρόλο μέσα στην καταλανική κοινότητα, οι αποφάσεις και οι κινήσεις του Ροσέλ δεν «κάθονται» καλά και δεν συνάδουν με το image του συλλόγου.
Βέβαια αγωνιστικά η ομάδα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί ενώ και τα οικονομικά της είναι ανθηρά. Όμως ο Ροσέλ θα πρέπει να μάθει να ζει με την ολοένα αυξανόμενη αντιδημοτικότητα στο πυρήνα των οπαδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα