Ρόγκα: Η ΑΕΚ πάλι η καλύτερη θα είναι και του χρόνου!

19:16 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η πρώτη μεταγραφή της Πρωταθλήτριας ήταν η Πέννυ Ρόγκα. Η 25χρονη λίμπερο ήταν η καλύτερη στην θέση της στην Α1 βόλεί και η ΑΕΚ την… άρπαξε για να δυναμώσει ενόψει της νέας σεζόν, όπου έχει στόχο το νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Η Ρόγκα μίλησε στην «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ των εργαζομένων» και αναφέρθηκε στην καριέρα της και τους στόχους της με την Ένωση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως ξεκίνησες το βόλεϊ;

Εντελώς

τυχαία, μια φίλη μου με παρότρυνε να δοκιμάσουμε. Στην 2α γυμνασίου ήταν, δεν το χα σκεφτεί μέχρι τότε ποτέ. Και σιγά σιγά κόλλησα, έκανα και παρέες… Τότε έπαιζα στον Εαρινό, μέχρι τα 18. Μετά λόγο της σχολής, κατέβηκα Αθήνα και έτσι έκλεισα στον Ολυμπιακό, που τότε ήταν στην Α2. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά κερδίσαμε και την άνοδο στην 1η κατηγορία. Μετά από ένα χρόνο επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και στον Εαρινό, για 2 σεζόν. Μετά ακολούθησαν 3 χρόνια στην Άρτεμης Κορυδαλλού ως δανική. Εκεί ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα, ήταν η στιγμή να ανέβω ένα σκαλοπάτι.

Και πήρες μεταγραφή τότε για τον Ηρακλή;

Δεν πήρα ακριβώς μεταγραφή. Όποιος ήθελε να με αποκτήσει, έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό στον Εαρινό, πράγμα δύσκολο για τα δεδομένα της εποχής. Έτσι αναγκάστηκα να πληρώσω εγώ, προκειμένου να πάρω το δελτίο μου στα χέρια μου και να διαπραγματευτώ μόνη μου τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Και αποφάσισα να παίξω στον Ηρακλή, ομάδα υψηλού επιπέδου, με μεγαλύτερους στόχους από την παραμονή και να δω αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω.

Και τώρα η ΑΕΚ...

Ναι, κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου, δηλαδή να αντέξω στο υψηλότερο επίπεδο και ήρθε στη συνέχεια η πολυπόθητη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Κάτι που ήθελα πολύ και το πέτυχα. Ένα όνειρο που έμοιαζε άπιαστο, να σε ζητά δηλαδή ένας τεράστιος σύλλογος που έχει μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα, έγινε πραγματικότητα.

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη σου διάκριση, έχεις κλήσεις από την Εθνική ενώ ψηφίστηκες και κορυφαίο λίμπερο στην πρώτη σου σεζόν στην Α1.

Η αλήθεια είναι πως δεν κούνησα απλά το δάχτυλό μου και ήρθαν όλα. Έχω προσπαθήσει πολύ και πλέων αρχίζουν να βγαίνουν αυτά και να ανταμείβομαι. Έχω πάει στην Εθνική επί Καπράρα, πριν περίπου 2 χρόνια. Τώρα και πάλι με τον κ. Φλώρο και τον κ. Οικονόμου. Όσο για την ψηφοφορία, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα, μιας και είχα να ανταγωνιστώ παίκτριες μεγάλης αξίας, όπως η Μυλωνά που είναι χρόνια στα γήπεδα, την Σάκκουλα που επίσης είναι πολύ έμπειρη.

Πως είναι ο πρώτος καιρός, με όλες αυτές τις επιτυχίες και τις διακρίσεις; Πως το ζεις;

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Να φανταστείς πως δεν ήξερα καν για την ψηφοφορία. Και με πήραν ξαφνικά και μου είπαν τι έγινε και τότε μπήκα και το είδα. Στην αρχή δε μπορούσα να το πιστέψω, νόμιζα πως κάποιος μου κάνει πλάκα. Θυμάμαι που έβλεπα τις ψηφοφορίες και έλεγα από μέσα μου, πόσο θα ήθελα να φτάσω κάποτε και ‘γώ εκεί. Γενικά η καριέρα μου είχε πολλά θετικά, μέσα σε μία σεζόν. Όσο περνά ο
Keywords
Τυχαία Θέματα