Ρομπέρτο: Μεγάλη έκπληξη η απομάκρυνση του Μίτσελ

15:16 7/2/2015 - Πηγή: AEK365

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν περίμεναν την απομάκρυνση του Μίτσελ από τη τεχνική ηγεσία, όπως υπογράμμισε ο Ρομπέρτο ο οποίος σημείωσε πως ήταν μεγάλη έκπληξη η απόλυση του Ισπανού προπονητή.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα AS, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τόνισε: "Για τους ποδοσφαιριστές ήταν μεγάλη έκπληξη. Δεν το περιμέναμε. Σίγουρα

κάποια πράγματα δεν πήγαιναν καλά, τότε ήμαστε στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, όμως είχαμε ένα νικηφόρο σερί. Νομίζω πως ήταν μια απόφαση που δεν περιμέναμε, κυρίως οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρισκόμαστε στην ομάδα, διότι ο Μίτσελ μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε μια ευκαιρία".
Για την εφετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ρομπέρτο δήλωσε: "Καταφέραμε να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις και να διαφημίσουμε το όνομα του Ολυμπιακού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα έχει δυναμώσει πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος βρεθήκαμε κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Europa League".
Ο Ισπανός τερματοφύλακας μίλησε και για τη δική του παρουσία στον Ολυμπιακό: "Είναι μια πολύ καλή περίοδος της καριέρας μου. Τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά. Οι οπαδοί εδώ είναι πολύ θερμοί κυρίως όταν συμπαθούν πολύ κάποιον ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Ισπανία για να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Νομίζω, όμως, πως δεν είναι κάτι που πρόκειται να γίνει άμεσα. Με τον Ολυμπιακό έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα και για το όνειρο που έχω να κληθώ κάποια στιγμή και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας".
Για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ελλάδα, ο Ρομπέρτο είπε: "Η πολιτική είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Εμείς που εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Αυτές τις πρώτες μέρες με τη νέα κυβέρνηση, η κατάσταση είναι αρκετά ήρεμη. Οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν μια αλλαγή και περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση".
Ο Ρομπέρτο μίλησε για τη προσαρμογή του στην Ελλάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα: "Δεν είχα κανένα πρόβλημα από την αρχή. Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι χώρες που έχουν πολλά κοινά στοιχεία: το κλίμα και ο τρόπος ζωής, μεταξύ άλλων. Είναι μια πανέμορφη χώρα. Ελληνικά, βέβαια, δεν έχω μάθει διότι μου φαίνονται τόσο περίπλοκα, νομίζω πως πρακτικά είναι... ακαταλαβίστικα. Ευτυχώς, πολλοί Έλληνες μιλούν αγγλικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία".

Keywords
Τυχαία Θέματα