Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης

00:08 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η ανοδική πορεία του Κώστα Φιλιππίδη επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο διεθνές του Λιντς. Ο κορυφαίος έλληνας επικοντιστής και ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 5,83 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,80 μ. που πέτυχε στις 23 Αυγούστου του 2012 στη Λοζάννη και το 5,75 μ. που σημείωσε στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσαν πανελλήνια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο αντίστοιχα. Ο αθλητής, που κατέλαβε την πρώτη θέση, βελτίωσε δύο φορές

το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, καθώς πριν το 5,83 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,77 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα από τα 5,45 μ. και ξεπεράσε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55 μ., 5,63 μ. και 5,70 μέτρα. Στη δεύτερη θέση με 5,55 μ. ήταν ο Γιαν Κουντλίκα (Τσεχία) και στην τρίτη ο Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5,45 μέτρα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει την επόμενη υπέρβαση της καριέρας του, δοκιμάζοντας πάνω από τα 5,91 μέτρα. «Δεν βγήκαν αυτή τη φορά, όμως και αυτό το ύψος είναι μέσα στον προγραμματισμό μας. Ηταν ένας καλός αγώνας. Συνεχίζουμε για τον επόμενο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται με τον αθλητή του στην Αυστρία. Ο Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του, στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Φιλιππίδης στις 5 του μηνός θα αγωνιστεί στην Τσεχία, ενώ στις 9 του ίδιο μήνα θα είναι μεταξύ των κορυφαίων που θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ. Ο 26χρονος με το 5,83 μ. βρίσκεται στην τρίτη θέση τόσο της παγκόσμιας όσο και της ευρωπαϊκής κατάταξης.Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκέτεμποργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα