Ρεχάγκελ: Καταλαβαίνω τους Έλληνες

09:54 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η επίσκεψη του στην Ελλάδα, ως εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον Ότο Ρεχάγκελ να υποστηρίζει πως δεν φοβήθηκε μήπως χαλάσει η καλή εικόνα που έχουν για αυτόν οι Έλληνες και πρόσθεσε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας

στην εφημερίδα SPORTDAY για
- Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια: "Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα δεν ήταν ακριβώς πλουσιοπάροχο. Μεγάλωσα μέσα στα ανθρακωρυχεία, καθώς αυτό ήταν το επάγγελμα του πατέρα μου. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Μέσα από πολλές δοκιμασίες. Μην ξεχνάτε ότι έζησα τον πόλεμο. Όταν τελείωσε τα πάντα είχαν ισοπεδωθεί, δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο. Στην πορεία της ζωής μου στάθηκα τυχερός. Μακάρι να ζήσουν και άλλοι όσες μεγάλες στιγμές έζησα εγώ στο ποδόσφαιρο".
- Το πώς αισθάνεται για την Ελλάδα: "Εδώ και πολλά χρόνια αισθάνομαι στην Ελλάδα σαν στο σπίτι μου. Έτσι ακριβώς ένιωσα όταν ήρθα. Ξέρω τα προβλήματα των Ελλήνων. Πιστέψτε με, όλη η Ευρώπη τα ξέρει και μάλιστα αναλυτικά. Και πώς να μην τα ξέρει, όταν όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος παρουσιάζει λεπτομερή καθημερινά ρεπορτάζ με αριθμούς και στοιχεία για την κατάσταση και τις συνθήκες στην Ελλάδα. Και εφημερίδες διαβάζω και τηλεόραση βλέπω, γενικώς ενημερώνομαι για όλα. Και όταν ακούω κάτι για την Ελλάδα δίνω διπλή και τριπλή βάση".
- Τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες: "Καταλαβαίνω τον κόσμο της Ελλάδας. Τον καταλαβαίνω 100%. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το γεγονός ότι έχω περάσει και εγώ δοκιμασίες στα παιδικά μου χρόνια, με βοηθάει να αντιληφθώ ως ένα σημείο πώς είναι να αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος, χωρίς πάντως να συγκρίνω την μια εποχή με την άλλη. Πάντα χρειάζεται να παλέψουμε για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στην ζωή. Οι Έλληνες έχουν πάθος, μαχητικότητα και πείσμα και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα, η χώρα θα μπορέσει να επανέλθει".
- Το αν φοβήθηκε μήπως η επίσκεψη του πλήξει την εικόνα των Ελλήνων για τον ίδιο: "Όχι, εγώ ήρθα στην Ελλάδα από αγνή πρόθεση. Μου το ζήτησε η γερμανική κυβέρνηση ως κίνηση καλής θελήσεως. Ομολογώ ότι στην αρχή με βρήκε λιγάκι απροετοίμαστο, αλλά μετά σκέφθηκα: Γιατί να πω όχι, αν μπορώ να βάλω κι εγώ έστω ένα μικρό λιθαράκι στην βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό στην όλη ιστορία. Η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος του κ. Φούχτελ, ζήτησε τη συμπαράστασή μου στο πρόγραμμά της, με το σκεπτικό ότι είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά τους Έλληνες και με γνωρίζουν επίσης καλά. Κι εγώ από την πλευρά μου ήρθα εδώ για να βοηθήσω έστω και λίγο σε ψυχολογικό επίπεδο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο".
- Το μήνυμα που θέλει να περάσει: "Εγώ το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι μπορεί να υπάρξει ελληνογερμανική φιλία, παρά τις όποιες διαφορές που έχουν προκύψει εσχάτως. Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από εμένα και τον Γιάννη Τοπαλίδη. Γνωριστήκαμε στο Βερολίνο το 2001, συνεργαστήκαμε άψογα επί μια δεκαετία και τώρα πια παραμένουμε επιστήθιοι φίλοι. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας δυνατής φιλικής σχέσης ανάμεσα σε έναν Γερμανό και έναν Έλληνα".
- Την πορεία της Ελλάδας στο euro 2012: "Είχε μια πολύ καλή παρουσία η ομάδα, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή το μέλλον κι όχι το παρελθόν. Μπορεί να ήρθε η ήττα από την Βοσνία, αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα μέσα στο στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ, άπαντες στην ομάδα θα παλέψουν και πιστεύω ότι μπορούν να πετύχουν την πρόκριση. Αν περάσει η Ελλάδα, σκοπεύω να πάω στη Βραζιλία".
- Την ευχή του στον Φερνάντο Σάντος: "Θέλω να του πω ότι εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά στην προσπάθεια της ομάδας. Του εύχομαι επίσης να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις".
- Την παρουσία του Κατσουράνη και του Καραγκούνη στην Εθνική: "Αυτό δείχνει ότι παρά την πάροδο των χρόνων, εξακολουθούν να αποδίδουν καλά. Αλλιώς δεν θα έπαιζαν στην Εθνική. Κατόρθωσαν να κρατήσουν σταθερή απόδοση. Ο Καραγκούνης πάει πολύ καλά στη Φούλαμ. Είναι μεγάλος παίκτης και μεγάλος μαχητής, νομίζω αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα