Ρεχάγκελ: Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει

09:26 26/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Ότο Ρεχάγκελ, ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας, και σημείωσε πως οι Έλληνες περνούν δύσκολες στιγμές ωστόσο διαβεβαίωσε πως η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας τόνισε: "Πέρασα

εννέα υπέροχα χρόνια εδώ και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Μακάρι όσοι έρχονται εδώ να περνούσαν τόσο όμορφα όσο εγώ. Δεν είμαι γνώστης της πολιτικής, αλλά υπήρξα ανέκαθεν υποστηρικτής της ελληνογερμανικής φιλίας και θέλω από την πλευρά μου αυτή να συνεχίσει να υπάρχει. Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να δοθεί λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις. Να είστε σίγουροι πάντως οι Έλληνες ότι η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Δεν θέλει κάτι τέτοιο. Όπως δεν θέλει καμία χώρα του κόσμου να πέσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή για την χώρα και της εύχομαι να την ξεπεράσει. Οποτεδήποτε μου ζητηθεί να προσφέρω στο κομμάτι των ελληνογερμανικών σχέσεων, θα είμαι παρών. Μου ζητήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση να έρθω, το πήρα απόφαση χωρίς δεύτερη κουβέντα".
Για την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο Ρεχάγκελ δήλωσε: "Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά με ενημέρωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης για το πώς εξελίχθηκε. Ελπίζω τελικά η Ελλάδα να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2014".
Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, ο Χανς Φούχτελ: "Εννιά φορές έχω έρθει στην Ελλάδα και πάντα με ρωτούσαν πότε θα φέρω μαζί μου τον Ρεχάγκελ. Τελικά κατάφερα να τον πείσω και πράγματι ήρθε. Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη το τάιμινγκ της εθνικής εορτής, της 25ης Μαρτίου, για την επίσκεψη του εδώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα