Ρατσιστικές κραυγές για τον Αντετοκούνμπο

13:04 17/2/2014 - Πηγή: AEK365

Μόλις πέρσι και έπειτα από πολύ κόπο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του κατάφεραν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα αλλά σήμερα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστές έχουν κάνει την εμφάνιση τους και απαιτούν να αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα.
Ο λόγος είναι η μπλούζα που φορούσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αδελφός του Γιάννη των Μιλγουόκι Μπακς, στο All Star Game

του NBDL, μπλούζα η οποία έγραφε "Greek Freak Nation» κάτι που για τους ρατσιστές θεωρείται ύβρη προς το ελληνικό έθνος και έτσι ξεκίνησαν το ρατσιστικό παραλήρημα.
Προφανώς δεν γνωρίζουν πως το "Greek Freak" είναι το παρατσούκλι που έχουν βρει οι Αμερικανοί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το οποίο μεταφράζεται ως... θαύμα της φύσης λόγω της σπάνιας σωματοδομής και των προσόντων του 19χρονου γκαρντ-φόργουορντ.
Επίσης η λέξη "Nation" ναι μεν μεταφράζεται ως "έθνος" αλλά στο NBA έχει την έννοια της "ομάδας φιλάθλων". Για αυτό άλλωστε και ο Κόμπι Μπράιαντ αποκαλεί τους οπαδούς των Λέικερς "Lakers Nation".
Άλλωστε το πόσο Έλληνες είναι τα αδέρφια Αντετοκούνμπο το απέδειξαν την βραδιά των ντραφτ όταν πανηγύρισαν ανεμίζοντας την ελληνική σημαία μόλις έμαθαν πως ο Γιάννης επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Keywords
Τυχαία Θέματα