Ψηφίστηκε η τροπολογία για την Λεωφόρο

11:20 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε δεκτή την τροπολογία η οποία καλύπτει τα νομικά κενά στο θέμα της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, εκεί όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Για τα επόμενα πέντε χρόνια εξαιρείται από την ρύθμιση το γήπεδο της Λεωφόρου και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του όπως επίσης εξαιρείται και από την υποχρέωση κατεδάφισης ανεξαρτήτως της έναρξης των έργων στο γήπεδο του Βοτανικού. Επιπλέον για την επόμενη πενταετία "παγώνει"

η είσπραξη προστίμων για πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και... τακτοποιούνται άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη να δηλώνει: "Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου, το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά. Θα ελεγχθούν τα πάντα κι αυτό το προφυλάσσουμε με την συγκεκριμένη ρύθμιση".

Keywords
Τυχαία Θέματα