Ψήφισαν 240.000 στο ΠΑΣΟΚ

12:27 19/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σχεδόν 240.000 εκτιμάται ότι είναι οι πολίτες που ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ανάδειξη του νέου προέδρου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από την Ιπποκράτους, ενώ ο ίδιος ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε για «συγκινητικά» επίπεδα προσέλευσης. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος «τα μέλη και οι φίλοι ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ

είναι εδώ».

Μάλιστα, στην ψηφοφορία ελαβαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής τους.

Μεταξύ άλλων, στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ πήγαν η Β.Παπανδρέου, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου, η Μ.Αποστολάκη, ο Κ.Λαλιώτης, ο Χρ.Βερελής, καθώς και οι Λιάνης, Παραστατίδης, Αράπογλου, Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Κατσούρας, Λαφαζάνης, Βαρβαρίγος, Στασινός κλπ.

Αντίθετα, σταθερά στη θέση τους παραμένουν οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρας Νασιώκας, οι οποίοι δεν ψήφισαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, με καταμετρημένο το 75,91% των εκλογικών τμημάτων προκύπτει ότι σε σύνολο 180.714 καταμετρημένων ψήφων, ο Ευ.Βενιζέλος έλαβε 175.887 (97,33%), ενώ καταγράφηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.

Βάσει αυτών των στοιχείων, εκτιμάται ότι ψήφισαν συνολικά περίπου 240.000 πολίτες. Τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης αναμένονται εντός της ημέρας.

Ο Ευ.Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12:00, ενώ θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 13:00.

Στις 15:00 στα γραφεία της Ιπποκράτους ο Γ.Παπανδρέου θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Ευ.Βενιζέλο. Το βράδυ της Κυριακής ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχαν συνάντηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα