Προβόπουλος προς τράπεζες: Αφήστε τις αδύναμες εταιρίες να πτωχεύσουν

14:21 7/5/2014 - Πηγή: AEK365

«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες εταιρείες να πτωχεύσουν και να ενθαρρύνουν τη σύγκλιση της οικονομίας αν είναι να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη», δηλώνει στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η προειδοποίηση του Γιώργου Προβόπουλου έρχεται ύστερα από τις ανεπιτυχείς πιέσεις προς τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να δημιουργήσουν «κακές τράπεζες» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Προτρέπω τις τράπεζες να στοχεύουν στον συγκεντρωτισμό άλλων κλάδων της οικονομίας, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικοί και ανταγωνιστικοί. Έτσι θα δημιουργηθούν μεγάλα ευεργετήματα στην οικονομία: Θα ανοίξει ο δρόμος για σταθερή ανάπτυξη και, πιο σημαντικό ακόμη, για αύξηση της απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος παραπέμπει δε στη σύγκλιση του ίδιου του τραπεζικού τομέα ως επιτυχημένο παράδειγμα.

Αναφερόμενος στην πορεία των ελληνικών τραπεζών ο διοικητής της ΤτΕ σχολιάζει ότι η θετική υποδοχή των τεστ κοπώσεως τον Μάρτιο προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση που οδήγησε στην επιστροφή τριών ιδρυμάτων στις αγορές.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρει ότι στα αρχικά στάδια της ανάκαμψης η παροχή πίστωσης θα είναι περιορισμένη και οι τράπεζες θα πρέπει να κατευθύνουν την πίστωση στις πιο αποδοτικές εταιρείες και τομείς της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα