Καθάρισε ο ΑΠΟΕΛ

19:02 2/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κ.: 4-1
(Αλεξάνδρου 20', Ολιβέιρα 66', Χαραλαμπίδης 73', 75'-Ράμος 62')

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου εξασφάλισε το ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με σκορ 4-1 της Δόξας στο ΓΣΠ, και μετά από εφτά χρόνια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 20ο τρόπαιο στην ιστορία του. Η ομάδα

του Γιώργου Δώνη έπαιξε ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα, μετά την ισοφάριση του σκορ από την Δόξα στο 61' με γκμολ του Μπακέρο, καθώς στο πρώτο μέρος είχε το μυαλό στο ντέρμπι με την Ομόνοια και ήταν μέτριο και νωχελικό.

Το ΑΠΟΕΛ, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με γκολ του Νεκτάριου Αλεξάνδρου στο 19' μετά από μπαλιά του Μπενασούρ. Ωστόσο, μετά το γκολ δεν ανέβασε στροφές, ενώ ούτε η ομάδα του Σοφόκλη Σοφοκλέους κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Χιώτη.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την Δόξα να εκμεταλλεύεται την εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ και να φτάνει στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπακέρο στο 61'. Η συνέχεια άνηκε στους γαλαζοκίτρινους, που ξύπνησαν μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, και με ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα πέτυχαν τρία τέρματα και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση.
Βοήθησε σημαντικά η είσοδος των Μοράις, Μαντούκα και Αλωνεύτη στο ίδιο λεπτό. Ο Ολιβέϊρα έγραψε το 2-1 με ωραίο σουτ στο 65', ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χαραλαμπίδης που σκόραρε στο 72' και 75', μετά από ασίστ των Μαντούκα και Μοράις αντίστοιχα. Στα τελευταία λεπτά, το ΑΠΟΕΛ έκανε συντήρηση δυνάμεων και πήρε μια εύκολη νίκη.

Απόλλων Λ.-Ερμής Α.: 2-1
(Γκουϊέ 18', Γκαρσία 88'-Ταγμπατζούμι 44')

Η χρυσή αλλαγή του Χριστάκη, Ρομπέρτο Γκαρσία σκόραρε στο 88' και έδωσε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον κακό Απόλλωνα απέναντι στον εξαιρετικό αλλά άτυχο και άστοχο Ερμή και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του "Αμμόχωστος". Ο Άμπραχαμ Γκιε το άλλο γκολ των κυανόλευκων ενώ ο Ταγμπατζουμί ισοφάρισε προσωρινά για τους φτεροπόδαρους που μπορούσαν να φύγουν και με την νίκη από το Τσίρειο αν ήταν πιο εύστοχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα