Πρώτο θέμα ο Ντέμης

10:32 29/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Μία σύγκριση όταν ο Ντέμης Νικολαϊδης προετοίμαζε το έδαφος για να μπει στην ΑΕΚ το 2004 και τώρα κάνει η εφημερίδα σήμερα: "Το 2012 δεν είναι... 2003", τονίζει το GOAL και προσθέτει: "Οι διαφορές του τότε και του τώρα εν όψει της επιστροφής του Ντέμη στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΚ". Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της: "Οι τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ έχουν ξανά ως πρωταγωνιστή τον Ντέμη

Νικολαΐδη. Η επανεμφάνισή του στα κοινά και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, προκειμένου να βγει ο σύλλογος από το αδιέξοδο, αποτελούν τη μοναδική σανίδα σωτηρίας για να πιαστεί ο φίλος της Ενωσης.
Ο Νικολαΐδης εμφανίζεται προ των πυλών της ΑΕΚ, αλλά για να διαβεί αυτές τις πύλες θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι ενδοιασμοί. Διότι μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους η πιθανότητα ενασχόλησής του να εμφανίζεται περίπου ως "αποστολή αυτοκτονίας", ωστόσο είναι δεδομένο πως υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο και τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι πολύ περισσότερα συγκριτικά με το 2003. Οταν τότε ο Ντέμης ετοίμαζε τα σχέδιά του για την Ενωση υπήρχαν πολύ διαφορετικές συνθήκες. Οι οποίες τώρα δείχνουν πως δεν καλύπτονται.

Ισως η βασικότερη εξ αυτών αφορά τη στήριξη των πρώην συνεταίρων του. Πέρα από καλές προθέσεις και τη στήριξη που θα ζητηθεί από τον κόσμο είναι τέτοια πλέον τα ανοίγματα της ΑΕΚ που δεν επιτρέπουν σχεδιασμούς δίχως οικονομική βοήθεια. (...)Το έρεισμα του Νικολαΐδη στον κόσμο είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν, όπως βέβαια έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι αντοχές των φιλάθλων. Η διάθεση του κράτους είναι πολύ πιο αυστηρή, καθώς «44» δεν υπάρχει και οι υποχρεώσεις της εταιρείας είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Αλλες προοπτικές για το ρόστερ, άλλες ανάγκες από τον κόσμο, διαφορετικά δεδομένα για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος."
Επιπλέον το GOAL γράφει πως "στο σημερινό Δ.Σ. συζητιέται το δάνειο, με τον Οικονομόπουλο να προχωρά σε διευκρινήσεις. Σενάρια για ταξίδι του Νοτιά στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ μένει στο ΟΑΚΑ και τη νέα περίοδο".

SPORTDAY

Την εισροή των πρώτων δανεικών χρημάτων που θα λάβει η ΑΕΚ από τον Αλ Σουντάιρι, τονίζει ως κεντρικό της θέμα στο ρεπορτάζ της Ένωσης, η SD: "Εκταμιεύονται εντός της ημέρας 650.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις με την Εφορία", σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: "Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο ο Αλ Σουντάιρι θα πάρει τα χρήματά του μέσω των εσόδων της ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η «Ενωση» έχει να λαμβάνει 1,2 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της περιόδου και επομένως θα δεσμευτούν χρήματα και από τη συμφωνία της επόμενης περιόδου.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά σήμερα, σε πρώτη φάση θα εκταμιευθούν περίπου 650.000 ευρώ για τα οποία «καίγεται» η ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα δοθεί στην Εφορία για να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που προέκυψαν, να πάρει η ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα και να μπορέσει να σφραγίσει εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα