Πρώτη νίκη για Παμβοχαϊκό

23:03 9/11/2012 - Πηγή: AEK365

Την πρώτη του νίκη στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 πανηγύρισε ο Παμβοχαϊκός, που επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής.
Μάλιστα το αξιοπερίεργο είναι ότι πέρσι ο Παμβοχαϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην 5η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 (3-2 από τον Ολυμπιακό

στο Ρέντη) και φέτος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην ίδια αγωνιστική!
Το ματς μπορεί να μην ήταν εφάμιλλο των περσινών θρίλερ, ωστόσο με εξαίρεση το β' σετ όπου οι γηπεδούχοι (χάρις στα σερβίς του Δρογκάρη που δημιούργησαν τρομερά προβλήματα στην υποδοχή του Ηρακλή) επικράτησαν εύκολα, είχε το δικό του ενδιαφέρον.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν και σ' αυτό το ματς χωρίς τον Τερζή, ο Ηρακλής χωρίς τον Μίκουλα, με τον Παμβοχαϊκό να προηγείται 6-3 χάρις σε δύο άσους του Γιοβάνοβιτς. Οι κυανόλευκοι απάντησαν γρήγορα και προηγήθηκαν με 8-9 (αουτ από τον Μαντέκα) για να φτάσουν στο +2 (13-15) με άσο του Νοβοσέλατς και στο +3 (14-17 άουτ από Μαντέκα). Ο Γηραιός κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το 16-19, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 19-19 και προηγήθηκαν 22-20 (άσος Πανταλέων). Με άσο του Τζιουμάκα το σκορ έγινε 22-22, ωστόσο στο 24-23 η κακή υποδοχή του Κουζούνη επέτρεψε στον Πανταλέοντα να τελειώσει το σετ.
Στο β' σετ το 8-6 έγινε 16-8, αφού όπως προαναφέραμε τα σερβίς του Δρογκάρη ήταν καταλυτικά για την εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων.
Στο γ' σετ ο Κράβαρικ πέρασε ακραίο τον Μπόζιτς, διαγώνιο τον Τζιουμάκα κι είδε την ομάδα του να προηγείται 4-9, ωστόσο και πάλι τα σερβίς του Δρογκάρη άλλαξαν τα δεδομένα με το σκορ να γίνεται 8-9. Οι παίκτες του Κράβαρικ κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 15-16. Είχε φτάσει όμως η ώρα του Δρογκάρη για να σερβίρει ξανά, με τον Παμβοχαϊκό να ξεφεύγει 19-16 και τον Ηρακλή να μην μπορεί επί της ουσίας να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι.
«Σήμερα ήμασταν καλοί σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο σερβίς και το μπλοκ, ενώ σίγουρα μας διευκόλυνε σίγουρα η απουσία του Μίκουλα που σήμαινε ότι έχει λιγότερες λύσεις ο αντίπαλος», είπε αρχικά ο Νίκος Ζαλμάς και συνέχισε: «Εγώ εξακολουθώ και περιμένω να δω μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερη ανασφάλεια και φόβο από τους παίκτες μου. Αρχίζουμε πάντως να λειτουργούμε ως ομάδα, απλά θέλει μεγαλύτερη υπομονή σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει στο ματς και στο διάβασμα του αντιπάλου κάθε φορά. Ήταν μια νίκη οξυγόνο, αλλά έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη με συνεχόμενους τελικούς».
«Ήταν ξεκάθαρα θέμα τακτικής. Τα παιδιά όπως έπαιξαν με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και κράτησαν την τακτική 100% σε αυτόν τον αγώνα έγινε το αντίθετο. Όποτε ακολουθούσαμε την τακτική μας ήμασταν κοντά στο σκορ και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο και το τρίτο σετ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχαμε τη συγκέντρωση σε αυτή την τακτική. Πρέπει να το καταλάβουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι παίκτες μου ότι θα πρέπει να λειτουργούμε βάση αυτής», τόνισε από την πλευρά του ο Αντρέι Κράβαρικ κι αναφερόμενος στη μη χρησιμοποί
Keywords
Τυχαία Θέματα