Πρόστιμο λόγω ρατσισμού στη Ρόμα

21:50 13/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μίλαν πλήρωσε η Ρόμα, η οποία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της «Serie A» ανακοίνωσε ότι οπαδοί της Ρόμα εκτόξευαν συνεχώς συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο κατά τριών παικτών της αντιπάλου ομάδας. Ο διαιτητής διέκοψε μάλιστα για δύο λεπτά τον αγώνα, προκειμένου να απευθυνθεί προειδοποίηση μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου.

Επίσημα δεν ανακοινώθηκε ποιοι ήταν οι τρεις παίκτες που έπεσαν θύματα της ρατσιστική επίθεση, αλλά ο

προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είπε ότι ένας απ' αυτούς ήταν ο επιθετικός Μάριο Μπαλοτέλι. Η Μίλαν παρατάχθηκε με πέντε μαύρους παίκτες στην αρχική της ενδεκάδα, αλλά ο Μουντάρι αποβλήθηκε λίγο πριν το ημίχρονο.

Η Ρόμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τη συμπεριφορά των οπαδών της, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και εξέφρασε τη θέληση να πατάξει το πρόβλημα του ρατσισμού που έχει πλήξει το άθλημα.

Ο Σεπ Μπλάτερ μέσω του Twitter, δήλωσε ενήμερος για το συμβάν και εκδήλωσε τον αποτροπιασμό του, αναφέροντας: «Η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι περίπλοκη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε δράση και να μη μείνουμε μόνο στα λόγια».

Το περιστατικό καταδίκασε και ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος επισήμανε ότι «όπως υπήρξε δραστική μείωση στη βία στα γήπεδα, το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τη μικρή αυτή μειοψηφία των ρατσιστών. Χρειάζεται να το τελειώσουμε αυτό, τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα