Προσιτό ποδόσφαιρο ζητά ο κόσμος στην Αγγλία

20:23 29/7/2014 - Πηγή: AEK365

Με το σύνθημα "Προσιτό ποδόσφαιρο για όλους" η "Ομοσπονδία Οπαδών" καλεί για μια ακόμα χρονιά τους Άγγλους φιλάθλους να συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της Πρέμιερ Λιγκ και να διαδηλώσουν κατά των συνεχώς αυξανόμενων τιμών των εισιτηρίων στα αγγλικά γήπεδα.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου και πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό μια και οι σύλλογοι δεν δείχνουν διάθεση να ρίξουν τις τιμές. Ο κόσμος ζητά από τις ομάδες να δείξουν ευαισθησία και να χρησιμοποιήσουν τα τεράστια κέρδη από τα τηλεοπτικά ώστε να γίνει και πάλι το ποδόσφαιρο το "παιχνίδι του λαού" όπως χαρακτηριστικά

λένε.

Κάποιες ομάδες όπως η Τότεναμ και η Σουόνσι ανακοίνωσαν πως παγώνουν τις τιμές των εισιτηρίων στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ η Σίτι προσφέρει έναν συγκεκριμένο αριθμό καρτών διαρκείας με μόλις 299 λίρες. Αυτό όμως αποτελεί την εξαίρεση σε έναν κανόνα που θέλει τα αγγλικά γήπεδα να είναι πλέον δυσπρόσιτα στον μέσο οπαδό που θέλει να ακολουθεί παντού την ομάδα του.

Πέρσι οι οπαδοί της Σίτι μποϊκόταραν το ματς με την Άρσεναλ στο Emirates λόγω του εισιτηρίων των 62 λιρών που έπρεπε να πληρώσουν ενώ φέτος το φθηνότερο διαρκείας των "κανονιέρηδων" κοστίζει 1,020 λίρες (με τα ματς Κυπέλλου να συμπεριλαμβάνονται).

Ο κόσμος διαμαρτύρεται και μιλά για μια πολιτική που αλλάζει την κουλτούρα του αθλήματος στη Νησί. Κοιτάζοντας τα στατιστικά από την περίοδο 1989-90 παρατηρούνται αυξήσεις τιμών κατά 785% έως και 1,150% ενώ παράλληλα τα κέρδη από τα τηλεοπτικά και τους χορηγούς έχουν πολλαπλασιαστεί. Όσο λοιπόν οι σύλλογοι δεν ευαισθητοποιούνται το "παιχνίδι του λαού" θα είναι προσιτό όλο και σε λιγότερους.

Keywords
Τυχαία Θέματα