Προσέξτε τι λέτε μπροστά στις «Smart TV», ίσως σας κατασκοπεύουν...

22:37 9/2/2015 - Πηγή: AEK365

Οι Smart TV είναι πιο σύγχρονες τηλεοράσεις μετά τις τρισδιάστατες αυτή τη στιγμή, όμως... εγκυμονούν κινδυνους!

Σύμφωνα με την κορυφαία κατασκευάστρια της Samsung, επειδή οι τηλεοράσεις αυτές διαθέτουν λειτουργία αναγνώρισης φωνής ίσως κινδυνεύετε να σας παρακολουθούν. Μάλιστα στους όρους χρήσης των τηλεοράσεων αναφέρει:

«Παρακαλείστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με φράσεις που περιέχουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνονται σε άλλα δεδομένα τα οποία συλλέγονται και διαβιβάζονται σε τρίτους μέσω της λειτουργίας της αναγνώρισης φωνής». Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στους όρους χρήσης των έξυπνων τηλεοράσεων της νοτιοκορεατικής εταιρείας υπονοώντας ότι ο Μεγάλος Αδελφός έχει πάρει πλέον τη θέση του απέναντι από τον καναπέ του σαλονιού.

Οι συσκευές της Samsung δεν είναι οι μοναδικές που φέρουν τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες λειτουργίες αναγνώρισης φωνής. Το Xbox One της Microsoft διαθέτει ανάλογη λειτουργία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τη συσκευή ενόσω παίζουν ή βλέπουν τηλεόραση.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους καταναλωτές πάντως, η Samsung τονίζει σε ανακοίνωσή της στην Guardian ότι τα ακουστικά δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και σε κάθε περίπτωση οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την αναγνώρισης φωνής ή το wifi εφόσον θέλουν να είναι ήσυχοι ότι όσα κάνουν και όσα λένε μένουν μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα