Προς αναίρεση η απόφαση για Μανωλάδα

09:59 1/8/2014 - Πηγή: AEK365

Προς αναίρεση διαφαίνεται ότι «οδεύει» η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας για την υπόθεση της Μανωλάδας. Στον απόηχο της έντονης πολιτικής και κοινωνικής κριτικής που ασκήθηκε, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στο θέμα και ζήτησε να λάβει γνώση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου όταν αυτή καθαρογραφεί, καθώς και του συνόλου της δικογραφίας.
Ζητούμενο για την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό είναι, μελετώντας το σκεπτικό των δικαστών αλλά και το σύνολο των στοιχείων που εκτέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, να εξετάσει εάν συντρέχει

λόγος αναίρεσης στο σκέλος της απόφασης που αφορά την ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων για την κύρια κατηγορία.
Προ δύο ημερών το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε αθώο τον επιχειρηματία, που κατηγορούνταν για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα και τον έναν επιστάτη. Αντίθετα, έκρινε ένοχους άλλους δύο επιστάτες για τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αντίστοιχα, και τους επέβαλε ποινές 14 και 7 ετών. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση θα πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε αντίθετη άποψη, καθώς είχε εισηγηθεί την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπιαστική δικαστική απόφαση», και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα