Πρόκριση με Γίρασεκ οι Τσέχοι!

23:47 16/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 3η Αγωνιστική, A' Όμιλος
ΤΣΕΧΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: Μουνισιπάλ, Βρότσλαβ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Τόμπσον (Αγγλία)

Στην προημιτελική φάση του Euro 2012 θα βρίσκεται η Τσεχία. Με γκολ

του Γίρασεκ νίκησε λοιπόν 1-0 την Πολωνία και έτσι πέρασε σαν πρώτη απο τον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Ως δεύτερη περνάει στους «8» η Ελλάδα που επικράτησε 1-0 της Ρωσίας

Φουριόζοι μπήκαν στο ματς οι Πολωνοί που πίεσαν απο τα πρώτα λεπτά και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3' απείλησαν με ψαλιδάκι του Ντούντκα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ομπρανιάκ έπιασε ένα καλό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Η επόμενη μεγάλη φάση για την ομάδα του Σμούντα ήρθε με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Ο Λεβαντόφσκι σούταρε απο εξαιρετική θέση, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Μετά το πρώτο 20λεπτο που ήταν ένας... μονόλογος των διοργανωτών, οι Τσέχοι ανέβασαν κάπως την απόδοση τους, ισορρόπησαν και κράτησαν την μπάλα έτσι ώστε να παγώσουν τον ρυθμό. Στο 22' πάντως ο Μποένις για την Πολωνία άγγιξε το γκολ, ενώ στο 41' ο Πίλαρ με όμορφο σουτ ανάγκασε τον Τίτον να πέσει στην γωνία του και να μπλοκάρει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση σε ένα πρώτο μέρος που άνηκε μέχρι το 20 αποκλειστικά στην Πολωνία.
Το ματς στην επανάληψη δεν είχε τον ρυθμό που είχε το πρώτο μέρος, κυρίως απο τους Πολωνούς. Στο 51' οι Τσέχοι είχαν καλή ευκαιρία με ένα σουτ του Μπάρος όπου η μπάλα χτύπησε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ. Η επόμενη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65' όταν ο Τιτόν είπε «όχι» στον Σίβοκ. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο τερματοφύλακας των Πολωνών έσωσε την ομάδα του αυτή την φορά σε ένα σουτ του Μπάρος. Τελικά οι Τσέχοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που έψαχναν. Στο 72' ο Γίρασεκ έκανε υπέροχη προσπάθεια απο αριστερά και με πλασέ έγραψε το 1-0. Απο εκεί και πέρα η Πολωνία προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε την Τσεχία αλλά δεν κατάφερε τελικά κάτι ουσιαστικό.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπερσκί, Γίρασεκ (83' Ραιτοράλ) Χούμπσμαν, Πλάσιλ, Πιλάρ (87' Ρέζεκ), Κόλαρ, Μπάρος (91' Πέκχαρντ).
ΠΟΛΩΝΙΑ: Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μποένις, Μπλαστσικόφσκι, Ντούντκα, Πολάνσκι (55' Γκροζίτσκι), Ομπρανιάκ (73' Μπρόζεκ), Μουράφσκι (73' Μιερτσεζέφσκι), Λεβαντόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα