«Προκλητικά τα λάθη»

19:51 5/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ανακοίνωση, με την οποία αποδοκιμάζει τα λάθη του κυρίου Παππά και των βοηθών του στο ματς του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας. Η Ένωση κάνει λόγο για προκλητικά λάθη τα οποία έκριναν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, θεωρώντας ότι η διαιτησία, αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων με συνθήκες ισονομίας, η οποία σαφώς και αποτελεί το πλέον κρίσιμο μέγεθος για την δίκαιη εξέλιξη κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, έχουμε καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες και έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του κύρους της διαιτησίας και της ποιότητας αυτής, για τις οποίες έχουμε γίνει αποδέκτες εγκωμιαστικών σχολίων.

Παράλληλα, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατανοούμε ότι και αυτοί, όπως ο καθένας μας άλλωστε, είναι δυνατόν να υποπέσουν σε σφάλματα κατά την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Πλην όμως, όταν τα σφάλματα αυτά είναι προκλητικά εξόφθαλμα, όπως αυτά που διεπράχθησαν σε βάρος του Παναιτωλικού στον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όντως αυτά οφείλονται στο περιβόητο «ανθρώπινο λάθος».

Στο αναπόφευκτο αυτό ερώτημα, ο καθένας δύναται να απαντήσει κατά το δοκούν.
Εμείς ασφαλώς και έχουμε συγκεκριμένη άποψη και απάντηση επ' αυτού, την οποία και θα καταθέσουμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Π.Ο.
έχουμε επίσης αμέριστη εμπιστοσύνη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., την οποία και στηρίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα πράξει το καθήκον της και θα επιβάλει τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς ποινές σε διαιτητές που προκαλούν με τις αποφάσεις τους το κοινό αίσθημα, κατ' εξακολούθηση.

Αυτό όμως που προέχει είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων, η οποία πλήττεται ανεπανόρθωτα με διαιτησίες όπως η παραπάνω, η οποία συνθλίβει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και δεν δίνει την παραμικρή δυνατότητα στα σωματεία να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τις πιθανότητές τους για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων τους.

Άλλωστε στην κατεύθυνση της θωράκισης της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων, είναι γνωστές οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ε.Π.Ο. και ειδικά ο Πρόεδρός της Σοφοκλής Πιλάβιος, με την εν γένει αρωγή του στην αποκάλυψη του περιβόητου σκανδάλου των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, το οποίο δυστυχώς άφησε έντονο το στίγμα του και στον χώρο της διαιτησίας.

Συνεπώς, όταν λαμβάνουν χώρα διαιτησίες όπως αυτή σε βάρος του Παναιτωλικού στον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, ο προβληματισμός όλων μας διαλαμβάνεται εκ νέου από σκεπτικισμό και απαισιοδοξία.

Πριν δοθεί λοιπόν η χαριστική βολή στο ποδόσφαιρό μας και με αφο

Keywords
Τυχαία Θέματα