Προκαλούν οργή οι τοποθετήσεις των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

19:59 2/6/2014 - Πηγή: AEK365

Τεράστια αίσθηση, αλλά και οργή προκαλούν οι τοποθετήσεις που έγιναν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστόλου και Ελένη Αυλωνίτου, κατά την διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο που αφορά (και) την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Λίγα λεπτά μόλις έπειτα από την ξεκάθαρη ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου (αυτό, δηλαδή που αφορά την «Αγιά Σοφιά»), ο βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την απόσυρσή του, με μια τοποθέτηση... εκτός τόπου και χρόνου, ενώ η κ. Αυλωνίτου προχώρησε σε υποδείξεις στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για καθαρά εσωτερικά θέματα της ομάδας και, μάλιστα, στηρίζοντας την τοποθέτησή της με παντελώς αίολα επιχειρήματα , που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα...
Ο Ευάγγελος Αποστόλου διαχώρισε πλήρως την θέση του από αυτήν του κόμματός του, αφού ζήτησε ξεκάθαρα να αποσυρθεί πλήρως το κομμάτι του νομοσχεδίου που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ(!), λόγω των στρεμμάτων που παραχωρούνται από το Άλσος, παραβλέποντας πλήρως τις πολύ σημαντικές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΑΕΚ όχι απλά για την διατήρηση, αλλά για την βελτίωση του ισοζυγίου πρασίνου στην περιοχή. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα 20 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια για το γήπεδο της Ένωσης (με μια γενναία δόση λαϊκισμού), ξεχνώντας να αναφέρει ότι επιχορήγηση έχει εγκριθεί και για δεκάδες ακόμη σωματεία και μάλιστα στα περισσότερα εξ αυτών δίνονται αναλογικά περισσότερα χρήματα, όπως για παράδειγμα στον Πανιώνιο, το κλειστό του οποίου θα κατασκευαστεί με επιχορήγηση στο 100%!
Από την πλευρά της η κ. Αυλωνίτου έκανε υποδείξεις στον Αλέξη Αλεξίου για το 15% που παραχωρεί η Ερασιτεχνική υπέρ της ΠΑΕ από τα έσοδα του γηπέδου (δεν έχει καμία σχέση με το νόμιμο 10% από όλα τα έσοδα για την χρήση του σήματος), κάνοντας ξεκάθαρα παρέμβαση σε ένα θέμα που αφορά μόνο την ΑΕΚ. Και το ερώτημα που τίθεται είναι πού βρισκόταν η κυρία Αυλωνίτου όταν την ίδια ακριβώς συμφωνία είχε κάνει και ο Ολυμπιακός για το Καραϊσκάκη, μόνο που τότε τα χρήματα δεν θα έπρεπε να δίνονταν στον Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, αλλά στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Το... περίεργο, βέβαια, στην περίπτωση του Καραϊσκάκη δεν είναι η ίδια η συμφωνία (καθώς είναι απόλυτα λογικό πως όταν παραχωρείς σε κάποιον ένα οικόπεδο για να σου χτίσει ένα γήπεδο δεν μπορείς να ζητάς ενοίκιο από την πρώτη μέρα), αλλά το γεγονός ότι αυτό το 15% είχε οριστεί να πηγαίνει για την αποπληρωμή του δανείου και εδώ και καιρό υπάρχουν -αναπάντητες- καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο δάνειο δεν εξυπηρετείται από την Καραϊσκάκη ΑΕ.
Ωστόσο, η κ. Αυλωνίτου δεν έμεινε στο ποσοστό του 15%. Αναφέρθηκε στους απλήρωτους υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής (με τον κ. Αλεξίου να της απαντά ότι τα οφειλόμενα αφορούν μια περίοδο που αν και η Ερασιτεχνική είχε έσοδα, δεν τους πλήρωνε και ότι την συγκεκριμένη περίοδο στο ΔΣ του σωματείου ήταν και στελέχη της παράταξης της). Επίσης, αναρωτήθηκε αν η Ερασιτεχνική θα παίρνει το 10% για τη χρήση του σήματος ή αν θα το... χαρίσει πάλι στην ΠΑΕ (λες και το είχε χαρίσει ποτέ), ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να απαντήσει τι θα κάνει για να διαφυλαχθεί η ειρήνη στη Νέας Φιλαδέλφεια(!).
Όπως είναι κατανοητό, οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δεν συμπλέουν με το κλίμα συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί έπειτα από την συνάντηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με την ανακοίνωση του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου δεν θα είναι ονομαστική (εκτός και αν ζητηθεί αυτό από κόμμα που έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, κάτι που δεν διαφαίνεται). Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει... κεντρική ψήφος, που θα εκφραστεί από τον εισηγητή κάθε κόμματος. Και η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη, όσον αφορά τις προθέσεις του...

Keywords
Τυχαία Θέματα