«Πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι»

18:17 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιόνας Ματσιούλις μέσω του blog του στην Ευρωλίγκα... αποθέωσε τους φίλους του Παναθηναϊκού και τόνισε πως το 2-1 δεν αρκεί για πρόκριση στο Final-4.«Το 2-1 δεν είναι αρκετό. Και αύριο πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος μέσω του blog του στο επίσημο site της Ευρωλίγκας

φρόντισε να αποδείξει ότι άπαντες στην ομάδα του «τριφυλλιού» έχουν τα... μυαλά τους μέσα στο κεφάλι τους. Παράλληλα ο Λιθουανός τόνισε ότι περιμένει την αντίδραση της Μπαρτσελόνα, ενώ ταυτόχρονα αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Αναλυτικά το blog του Γιόνας Ματσιούλις:

«Χθες το βράδυ κάναμε ένα βήμα παραπέρα, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας, αφού πήραμε την δεύτερη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά αύριο θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε ένα ανάλογο παιχνίδι και να κερδίσουμε την σειρά. Βέβαια το πιο καλό είναι ότι πήραμε το προβάδισμα έναντι της Μπαρτσελόνα και είναι κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ.

Θα πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας πως καμία ομάδα τέτοιου επιπέδου δεν τα παρατάει σε τέτοιες στιγμές. Όλοι θέλουν να παίξουν και να παλέψουν για να κερδίσουν. Αυτό κάναμε εμίς και στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς. Και απλά στο πρώτο ματς ήμασταν λίγο άτυχοι. Το τρίτο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Σε κάποιοι σημείο ήμασταν μπροστά ακόμα και με 15 πόντους και λίγο αργότερα βρεθήκαμε να χάνουμε με 4. Ακόμα και όταν είχαμε περάσει μπροστά με 15 πόντους κανείς δεν πίστευε ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα προσπαθούσε να κάνει την αντεπίθεσή της. Είναι μια πολύ δύσκολη σειρά, πνευματικά μιλώντας αλλά και φυσικά. Γι αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρον.

Ελπίζω το αυριανό παιχνίδι να μην το κάνουμε τόσο ενδιαφέρον. Αστειεύομαι φυσικά, αφού η Μπαρτσελόνα είναι μία πάρα πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Πιστεύω ότι και ο τέταρτος αγώνας θα είναι ίδιος με τους άλλους τρεις. Θα είναι ένα ακόμα κλειστό ματς. Δεν περιμένουμε εύκολη νίκη. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα σε αυτήν την σειρά. Όλοι θέλουν να κερδίσουν και όλοι θέλουν να πάνε στο Final-4.

Αν είχα να χαρακτηρίσω με μία λέξη τον χθεσινό αγώνα θα έλεγα... Απίστευτο. Οκ, ήμασταν λίγο τυχεροί, αλλά η τύχη πάει με την καλύτερη ομάδα. Το θέλαμε περισσότερο και πιστεύω ότι αυτό ήταν το «κλειδί». Δεν έχουμε πολύ χρόνο να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να προχωρήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά όχι στο σώμα, αλλά στο μυαλό.

Τι απίστευτος κόσμος χθες το βράδυ. Δεν μπορούσες να ακούσεις ούτε τις... σκέψεις σου. Σκεφτόμασταν και δεν μπορούσαμε να άκουσε τι σκεφτόμαστε. Ο κόσμος ήταν φοβερός. Χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού μας βοήθησαν πάρα πολύ και ήταν απίστευτα. Νομίζω και αύριο θα είναι το ίδιο. Κανείς δεν θα θέλει να... ξεκουραστεί. Ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Λογικά θα είναι πιο κουρασμένοι από εμάς, αφού την Κυριακή είχαν αγώνα και για το πρωτάθλημά τους.

Αυτό ίσως να είναι κάτι που θα μας βοηθήσει αλλά δεν είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά. Πρέπει αν βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε για μία ακόμα φορά. Η πίεση είναι στην πλευρά τους, όχι σε εμάς, αλλά θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε το προβάδισμα με 12 αλλά δεν είναι αρκετό. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Σας ευχαριστούμε για την συμπαράστασή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα