Πούτιν: Και ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά τον αγαπάμε!

17:34 5/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αμφιλεγόμενη, σταλινικού τύπου νομοθεσία που στοχοποιεί τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία με έναν όμως μάλλον αμφιλεγόμενο τρόπο.

Ο Πούτιν τόνισε ότι ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο διάσημος συνθέτης που αποτελεί πηγή εθνικής υπερηφάνειας της Ρωσίας, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα παρόλο που ήταν ομοφυλόφιλος. Αυτό κατά τα λεγόμενά του αποδεικνύει πως δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων!

«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος -αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος- αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;» δήλωσε ο ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε την τρίχα τριχιά, τίποτε το τρομακτικό ή φοβερό δεν συμβαίνει εδώ στη χώρα μας» προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν θα συναντιόταν με μέλη της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας, ο Πούτιν απάντησε: «Σας διαβεβαιώ πως συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένες φορές τους έχω απονείμει κρατικά βραβεία».

Ο Πούτιν στη συνέντευξή του εμφανίστηκε να επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες μετά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας «κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, ενώ και η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Τετάρτη τους ηγέτες των κρατών-μελών της G20 να καταδικάσουν τον ομοφοβικό νόμο.

Ο νόμος που εγκρίθηκε τον Ιούνιο απαγορεύει τη διάδοση της αποκαλούμενης «προπαγάνδας» υπέρ «μη παραδοσιακών» σχέσεων. Ουσιαστικά ποινικοποιείται κάθε θετική δημόσια έκφραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα