«Πώς γλίτωσα από τις σφαίρες του Μπρέιβικ»

22:16 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Οι άνθρωποι που έζησαν την κτηνωδία του Άντερς Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια και επέζησαν αυτής καταθέτουν από τη Δευτέρα στο δικαστήριο της Νορβηγίας, όπου δικάζεται ο άνθρωπος που σκότωσε συνολικά 77 ανθρώπους, 69 εξ αυτών στο νησί.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο 19χρονος Μάριους Χοφτ ο οποίος, όπως είπε πίστεψε πώς η ζωή του είχε τελειώσει. Ο Μάριους είχε δει μπροστά στα μάτια του να σκοτώνεται ο καλύτερός του φίλος Αντρέας Ντάλμπι Γκρόνεσμπι. Οι δυο τους προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στα βράχια, για να σωθούν όμως ο Αντρέας γλίστρησε με αποτέλεσμα να τσακιστεί

στους βράχους. Όμως, ο Μάριους δεν μπορούσε ούτε να φωνάξει, ούτε να κλάψει καθώς ο φρικτός ήχος των πυροβολισμών τον υποχρέωνε να μείνει ακίνητος από τον φόβο.

Τον 19χρονο βρήκαν τελικά οι διασώστες, οι οποίοι τον ανέβασαν με σχοινί σε ασφαλές μέρος και ο νεαρός λιποθύμησε από τον τρόμο του.

«Άρχισα να κλαίω αλλά αποφάσισα να κρατήσω τα δάκρυά μου γιατί ήθελα να επιβιώσω. Σκεφτόμουν συνέχεια τη μαμά μου», ανέφερε ο 19χρονος ο οποίος έως και σήμερα ταλαιπωρείται από αϋπνίες και δεν μπορεί ούτε να εργαστεί ούτε να διαβάσει τα μαθήματά του για το πανεπιστήμιο.

Παρά το γεγονός ότι η αίθουσα του δικαστηρίου είχε συγκλονιστεί από την κατάθεση του Χοφτ, ο Μπρέιβικ παρέμενε ατάραχος καθόλη τη διάρκεια.

Μάλιστα σήμερα εξέφρασε το παράπονό του στους δικαστές επειδή δεν τον αφήνουν να εξηγήσει για ποιο λόγο προέβη σε αυτές τις πράξεις.

«Νομίζω ότι είναι τελείως απαράδεκτο ότι οι ιδεολογικές μου εξηγήσεις λογοκρίνονται καθ' ολοκληρίαν», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα