Πολυτάρχου: Με τέτοιο κόσμο απαγορεύεται να χάσουμε!

13:32 24/2/2014 - Πηγή: AEK365

Τον κόσμο της ΑΕΚ αποθέωσε με δηλώσεις του ο Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο παίκτης της Βασίλισσας, μιλώντας στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ στάθηκε στην παρουσία του λαού της Ένωσης δίπλα στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση άνοδος. Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:
"Συνήθως ο Μιχάλης Πολυτάρχου διακρίνεται για τις επιθετικές του αρετές, αλλά στη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στην Καβάλα

στο κλειστό της Ζωφριάς το περασμένο Σάββατο, έκανε πολλά παραπάνω πράγματα, τα οποία δεν φαίνονται στην στατιστική. Ο 31χρονος γκαρντ της "Βασίλισσας", έπαιξε "σκυλίσια άμυνα" πάνω στο "βαρύ πυροβολικό" της αντιπάλου ομάδας, δηλαδή στον Σωτήρη Καραποστόλου, αναγκάζοντας τον να σουτάρει με μόλις 25% στα δίποντα και με 20% στα τρίποντα!

Ήταν μια εκπληκτική αμυντική προσπάθεια από τον Πολυτάρχου, ο οποίος πήρε λίγες προσπάθειες στην επίθεση (2/2β., 1/3δ., 0/1τρ.), έχοντας επίσης 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος. Ο αρχισκόρερ της ΑΕΚ, μίλησε στην "ΩΡΑ των σπορ" και ξεκαθάρισε ότι το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, υπογραμμίζοντας ότι με τέτοιο κόσμο, η "Βασίλισσα" απαγορεύεται να χάσει. Αρχικά, τον ρωτήσαμε να μας πει που κρίθηκε η αναμέτρηση και μας σχολίασε: "Στην ενέργεια, στο πάθος και στην συγκέντρωση που είχαμε, πάνω σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν έπρεπε και δεν μπορούσαμε να χάσουμε με τέτοιο κόσμο".

Για το αν η άνοδος στην Α1 κρίθηκε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Πολυτάρχου κράτησε χαμηλούς τόνους: "Η άνοδος δεν έχει κριθεί ακόμα, για εμάς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Αν επαναπαυτούμε, μπορεί να φάμε... χαστούκι από εκεί που δεν το περιμένουμε. Είχα πει και πριν το ματς ότι έχουμε ακόμα ένδεκα τελικούς. Τώρα έχουμε άλλους δέκα».

Μιλώντας πιο αναλυτικά για την συμπαράσταση του κόσμου στο ματς με την Καβάλα, ο Πολυτάρχου ήταν ξεκάθαρος: "Με τέτοιο κόσμο δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε να χάσουμε. Απαγορεύεται! Είναι σαν να παίζουμε σε ένα... μαγικό γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για αυτή την υποστήριξη. Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίζει και να πρωταγωνιστεί στην Α1".
Για την δική του αμυντική προσπάθεια πάνω στον Καραποστόλου, ο έμπειρος γκαρντ της "Ένωσης" μίλησε για ομαδική δουλειά: "Απλά δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στην τακτική και ξέραμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το μεγάλο επιθετικό τους όπλο, τον Καραποστόλου. Δώσαμε περισσότερο έμφαση στην άμυνα, κάτι που μας αντιπροσωπεύει ως ομάδα. Όλοι οι παίκτες, κάνουν ότι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα. Αυτό είναι και το σημαντικό άλλωστε".

Τέλος, για το ενδεχόμενο "μετακόμισης" του Τμήματος μπάσκετ, αλλά και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, ήταν πολύ θετικός: "Πιστεύω ότι όσο πιο κοντά είμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια, τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση του Γαλατσίου. Ήδη οι οπαδοί έχουν δείξει ότι είναι μαζί μας, για να κάνουμε όλοι μαζί την ΑΕΚ, ξανά Βασίλισσα. Το γήπεδο στο Γαλάτσι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, οπότε σίγουρα είναι ένα εξαιρετικό σενάριο για εμάς".

Keywords
Τυχαία Θέματα