Πολύ μικρά τα περιθώρια για λάθη

18:31 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και δεν πιστεύω ότι αυτό ακριβώς είχε φανταστεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το διάστημα που διανύουμε, η δημοσιογραφική, ας την πω αφέλεια για να είμαι ήπιος, βλέπω ότι έχει οδηγήσει σε ένα ...κρεσέντο ονοματολογίας για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Δεν έχουν περάσει παρά λίγα λεπτά που διάβασα και για τον Γκαλέτι κι ακόμη προσπαθώ να συνέλθω...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αρκετά από τα ονόματα που γράφονται, είτε έχουν απασχολήσει, είτε απασχολούν ακόμη τους ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με την δημιουργία της νέας ομάδας της

ΑΕΚ, της ομάδας των...ειδικών συνθηκών. Κι επειδή ξέρω πως αυτό συμβαίνει, πρέπει να πω ότι είμαι μάλλον προβληματισμένος.
Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που θέλουν να κρατήσουν από την ομάδα που τελείωσε την σεζόν φέτος. Με τον γνωστό τρόπο...
Θεωρώ ότι με βάση όσα είδαμε φέτος, το να θέτεις σαν στόχο να κρατήσεις καμιά δεκαπενταριά παίκτες από το φετινό ρόστερ, είναι ....κομματάκι υπερβολικό. Προσωπικά πιστεύω ότι για δυο τρεις παίκτες θα έπρεπε να επιμείνει η ΑΕΚ.
Αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε τελικά και οδηγούμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να γίνει δυσάρεστη. Για παράδειγμα: Δεν νομίζω ότι προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση να διαβάζει κανείς ότι προβληματίζεται ο... Φέτσης για την μικρή πρόταση. Χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο σαν παράδειγμα, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
Δηλαδή θα φτάσουμε στο σημείο να πει ο οποιοσδήποτε Φέτσης "όχι" και να μένει η εντύπωση πως η ΑΕΚ τον χάνει! Μιλάμε για ότι πιο τραγελαφικό μπορεί να συμβεί. Και μπορεί να συμβεί, έτσι όπως το πάμε.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Φούντα, αλλά αυτή είναι διαφορετική. Γιατί εδώ υπάρχει έντονο και συγκεκριμένο ενδιαφέρον ξένων ομάδων και το πράγμα έχει γίνει πολύ δύσκολο, αν δεν έχει τελειώσει και ήδη. Η συζήτηση έχει πάει από οικονομικής πλευράς σε επίπεδα που δεν γίνεται να καλυφθούν από την ΑΕΚ στην Γ΄Εθνική. Ή μάλλον γίνεται, αλλά δεν θα έχει καμιά λογική.
Εγώ αναφέρομαι περισσότερο σε όλες αυτές τις μετριότητες και κάτω, που ξαφνικά εμφανίζονται να έχουν κριθεί απαραίτητοι και να τους φαίνονται... μικρές οι προτάσεις της ΑΕΚ.
Φέρνω και ξαναφέρνω στο μυαλό μου τις εικόνες από την φετινή σεζόν και σκέφτομαι πόσες φορές δεν μονολόγησα, ότι ο...τάδε δεν κάνει ούτε για Γ΄Εθνική. Ελάχιστες οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με πραγματικό ενδιαφέρον. Κι ακόμη χειρότερα, κάποιοι που ίσως έχουν αγωνιστικές προοπτικές, πάσχουν στον... εγκέφαλο.
Κι από την άλλη τα βάζεις κάτω και βλέπεις ότι όπως πάμε, στο τέλος θα κάνουμε προτάσεις σε όλους για να μείνουν... Κι ενώ οι περισσότεροι θα έπρεπε να λένε "σε ευχαριστώ Θεέ μου", έχουμε και ...δυσφορίες.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από αυτό το ρόστερ, που δυστυχώς μας έδειξαν ότι δεν έχουν προοπτική. Και νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο "κοσκίνισμα" από αυτό που βλέπω να υπάρχει μέχρι τώρα.
Αλλά αφού θέλουμε τόσους πολλούς να μείνουν, τα πράγματα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα: Μια πρόταση. Την δέχεσαι, έχει καλώς. Δεν την δέχεσαι, σε ευχαριστούμε κι αντίο. Δεν ωφελείται επικοινωνιακά η ΑΕΚ από αυτή την ιστορία και φοβάμαι μήπως η ζημιά γίνει μεγαλύτερη στην συνέχεια.
Έχει σημασία εδώ να μην ξεχνάμε το εξής: Η ΑΕΚ ξεκινάει μια προσπάθεια με προοπτική όταν φτάσει ξανά στην Σούπερ Λίγκα, να είναι ανταγωνιστική για την κορυφή. Ο στόχος του Μελισσανίδη για πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρος.
Αυτό σημαίνει πως οι δύο σεζόν που έρχονται, είναι "καυτές", όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας αυτής που θα διεκδικήσει πρωτάθλημα με το "καλημέρα". Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά λάθη.
Κυρίως δεν υπάρχει το περιθώριο, του χρόνου το καλοκαίρι, έστω και με την άνοδο που πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει έδαφος για κουβέντα περί ριζικής αλλαγής του ρόστερ.
Αυτό θα σημαίνει ότι η σεζόν θα έχει πάει ουσιαστικά χαμένη. Χαμένη ως προς τον ευρύτερο στόχο πάντα, που επαναλαμβάνω δεν πρέπει να τον ξεχνάμε ποτέ.
Φυσικά δεν είμαι τεχνικός κι ακόμη περισσότερο δεν έχω καμιά διάθεση να το παίξω ειδικός όταν τόσο σημαντικοί και έμπειροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, έχουν αναλάβει τον τομέα της δημιουργίας της νέας ομάδας της ΑΕΚ.
Θέλω να πιστεύω ότι σε κάποιες - με μια πρώτη ματιά αρκετές - περιπτώσεις που προβληματίζουν με βάση όσα είδαμε φέτος, εκείνοι έχουν κάποια στοιχεία υπόψη τους, που τους κάνουν να αισιοδοξούν ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να δώσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες. Και δεν μπόρεσαν φέτος, λόγω ειδικών συνθηκών. Μακάρι να είναι έτσι.
Οι προβληματισμοί πάντως, έτσι κι αλλιώς καλό είναι και να υπάρχουν και να εκφράζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα