Πολύ κοντά στην κλωνοποίηση των μαμούθ! (ΦΩΤΟ)

18:48 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην κλωνοποίηση ενός μαμούθ μετά την ανακάλυψη ενός ζώου ανάμεσα στους πάγους της Σιβηρίας.

Το μαμούθ που έζησε πριν από 40.000 χρόνια είναι τόσο άριστα διατηρημένο που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν από αυτό αρκετό DNA, ώστε να μπορέσουν να το κλωνοποιήσουν.

Η ανακάλυψη του μαμούθ και η προσπάθεια για κλωνοποίηση του από νοτιοκορεάτικα και αμερικανικά εργαστήρια θα παρουσιαστούν σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel

4.

«Το να φέρουμε πίσω τα μαμούθ μετά από τα δεκάδες χιλιάδες χρόνια εξαφάνισής του είναι μια πολύ μακρά διαδικασία. Προσπαθούμε πολύ σκληρά να γίνει αυτό από τη δική μας γενιά», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης γενετιστής Ινσουνγκ Χουάνγκ.

«Κάποιοι από τους συναδέρφους μας ακόμα προσπαθούν να αναλύσουν το γονιδίωμα του Μπάτερκαπ (όπως έχει ονομαστεί το μαμούθ). Αυτή είναι μια μακρά και περίπλοκη διαδικασία που είναι μάλλον απίθανο να ολοκληρωθεί στο προσεχές μέλλον», συμπλήρωσε.

Από την άλλη, μια ειδικός στα μαμούθ, η Τόρι Χέριτζ που συμμετάσχει στην έρευνα θεωρεί ότι η κλωνοποίηση του πανάρχαιου αυτού είδους θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στο συγγενές του είδος, του ασιατικούς ελέφαντες, οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία.

«Το πιο βασικό βήμα και η βασικότερη ηθικολογική ανησυχία είναι ότι για τη διαδικασία της κλωνοποίησης θα χρειαστεί ένα θηλυκός ασιατικός ελέφαντας, ώστε να λειτουργήσει ως παρένθετη μητέρα. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πειραματιστούμε σε πολλούς, πολλούς ασιατικούς ελέφαντες», ανέφερε ωστόσο δεν έκρυψε ότι τίποτα δεν την εξιτάρει περισσότερο από το να δει ζωντανό αυτό το πλάσμα που ως τώρα ζούσε μόνο στη φαντασία της.

Το θηλυκό μαμούθ, Μπάτερκαπ βρέθηκε το Μάιο του 2013 και υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 50 ετών, ενώ είχε ύψος 2,5 μέτρα όσο περίπου κι ένας ελέφαντας.

Το περισσότερο μέρος του σώματός της, τρια πόδια, το κεφάλι και η προβοσκίδα ήταν ανέγγιχτα παρόλο που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να φαγώθηκε από κάποιο ζώο.

Keywords
Τυχαία Θέματα