Πολιτική κόντρα για ένα τραγούδι της Σακίρα στην Ισπανία (VIDEO)

22:18 28/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η Σακίρα έδωσε ένα ακόμα λόγο στους Καταλανούς να τη λατρέψουν και στους υπόλοιπους Ισπανούς μάλλον να τη... μισήσουν!

Η Κολομβιανή σταρ τραγούδησε ένα πολύ γνωστό και επιτυχημένο καταλανικό τραγούδι, το «Boig per tu» (Τρελός για σένα) σε δική της διασκευή στα καταλανικά.

Αυτό ξεσήκωσε κύματα αντίδρασης από τους μη Καταλανούς Ισπανούς, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν ως προδότρια και ότι μάχεται για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μιας περιοχής της χώρας με ιδιαίτερη κουλτούρα. Πολλοί θεώρησαν το τραγούδι

ως πολιτική παρέμβαση, καθώς η Καταλονία διεκδικεί την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία στις 9 Νοέμβριου 2014, οπότε θα πραγματοποιηθεί και το σχετικό δημοψήφισμα.

Πάντως, η ίδια, που μένει εδώ και καιρό στη Βαρκελώνη με το σύντροφό της, πατέρα του παιδιού της και ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Πικέ, απαντά διπλωματικά:

«Κάθε περιοχή έχει τις δικές της διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις, αλλά εγώ ως ξένη που είμαι δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματική».

Όπως εξήγησε ήθελε απλώς να διασκευάσει το συγκεκριμένο τραγούδι στα Καταλανικά, επειδή είναι το αγαπημένο τραγούδι του Πικέ. Το τραγούδι είναι του καταλανικού συγκροτήματος Sau από το 1990.

Το κομμάτι πάντως βρέθηκε στην πρώτη θέση του ισπανικού καταστήματος των iTunes. Το γεγονός σχολίασε και ο ίδιος ο Πικέ στο Twitter γράφοντας: «Η εκδοχή του "Bοig per tu" της Σακίρα μόλις βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ισπανία! Μπουυυυυυυυυμ! Συγχαρητήρια, ζωή μου».

Πάντως, οι Καστιγιάνοι χρήστες του twitter δεν ήταν και τόσο ευγενικοί με κάποιους να γράφουν ως απάντηση στον Πικέ: «Πάντα πίστευα ότι η Σακίρα ήταν ηλίθια αλλά αφότου την άκουσα να τραγουδάει στα καταλανικά, πείστηκα ότι είχα δίκιο», ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Μου έρχεται να κάνω εμετό, αυτή η τύπισσα είναι βλαμμένη και οπαδός της ανεξαρτησίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα