Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τον δολοφόνο του Τζον Λένον: Ο ηλίθιος των ηλιθίων

15:51 8/12/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «The Jonothan Ross Show» και αναφέρθηκε στην ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον.
To πρώην «σκαθάρι» έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο και μίλησε για την ημέρα που ο Τζον Λενον «έφυγε» τόσο άδικα από την ζωή.

«Ήμουν σπίτι και χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν νωρίς το πρωί, ήμουν στην εξοχή και μόλις πήρα ένα τηλέφωνο και ήταν κάπως σαν σοκ, πιστεύω ότι για όλους αυτό ήταν».

Με... σπασμένη φωνή πρόσθεσε: «Ήταν τόσο τρομακτικό,

δεν μπορούσες να το δεχθείς κι εγώ δεν μπορούσα να το δεχθώ και για μέρες δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι είχε φύγει... Ήταν ένα τεράστιο σοκ, μετά έπρεπε να το πω στη Λίντα και στα παιδιά μας και ήταν πολύ δύσκολο.. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους».

Στη συνέχεια, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέφερε ότι το χειρότερο πράγμα για τον ίδιο όσον αφορά τον δολοφόνο ήταν ότι δεν είχε πραγματικό κίνητρο για τις πράξεις του.

«Η φράση που μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό ήταν "Ο ηλίθιος των ηλίθιων". Ήταν κάτι σαν "αυτός είναι απλά ένας ηλίθιος, δεν έχει καν πολιτικά κίνητρα, ήταν απλά ένα τυχαίο περιστατικό"».

Πέρασαν 34 χρόνια από την δολοφονία του Τζον Λένον

Σαν σήμερα, πριν από 34 χρόνια, ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Γιόκο Όνο, έπειτα από την ηχογράφηση των τραγουδιών «Walking on Thin Ice» και «It Happened »για τον επόμενο δίσκο του.
Ο Μαρκ Τσαπμαν, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, έκοψε το νήμα της ζωής του θρυλικού τραγουδιστή των Beatles πυροβολώντας τον πολλές φορές στην πλάτη (υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για έξι πυροβολισμούς), τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Λίγα λόγια για τον Τζον Λένον
Ο Τζον Λένον γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940. Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ.
Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε.
Ο θάνατός της μητέρας του σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και αυτό το γεγονός τον συνέδεσε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ που είχε χάσει τη μητέρα του από καρκίνο.
Ο Τζον αγαπούσε το γράψιμο και τη ζωγραφική, με το σχολείο να τον αφήνει μάλλον αδιάφορο. Φοίτησε στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ συνεπής σπουδαστής. Εκεί, όμως, γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, τη Σίνθια Πάουελ, η οποία του χάρισε ένα παιδί, τον Τζούλιαν (1963).
Ο Τζον ζούσε για τη μουσική και τον Μάρτιο του 1957 ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους Quarrymen, που πήρε το όνομά της από το σχολείο, όπου φοιτούσε.
Λίγα χρόνια αργότερα, οι Quarrymen μετονομάζονται σε «Johnny and the Moondogs».
Το καλοκαίρι του 1958 ηχογραφούν ένα δίσκο 45 στροφών, που περιέχει δύο τραγούδια, τη σύνθεση των Λένον / ΜακΚάρντεϊ «In Spite of Αll the Danger» και τη διασκευή του κομματιού του Μπαντ Χόλι «That' ll Be the Day».
Στα μέσα του 1959, η μπάντα του Λένον αλλάζει το όνομά της σε Beatles και αρχίζει εμφανίσεις στο Αμβούργο και στο κλαμπ του Λίβερπουλ, Cavern. Ήταν εκεί που τους ανακάλυψε ο Μπράιαν Έπσταϊν, ο πρώτος τους μάνατζερ, και στις 5 Οκτωβρίου 1962 κυκλοφορούν το παρθενικό τους σινγκλ «Love me Do».
Παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα το 1962 την Σύνθια Πάουελ με την οποία απέκτησε τον γιο του Τζούλιαν.
Το 1969 κι αφού είχε δρομολογηθεί το διαζύγιό του, συνδέθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο στο Γιβραλτάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα