«Ποιος θα σκεφτεί την πόλη μας;»

16:58 2/7/2014 - Πηγή: AEK365

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εν όψει της αυριανής (πλέον) πορείας που έχουν προγραμματίσει οι 15... αντιφρονούντες του Άρη Βασιλόπουλου, με την συμπαράσταση Αναρχικών και Αντιεξουσιαστών έχει ως αποτέλεσμα να... πλανάται ο φόβος πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια για όσα μπορεί να συμβούν. Μέχρι στιγμής η μόνη που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ήταν η Original 21 με την ανακοίνωσή της και τα μόνα μέσα που επιχειρούν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου

στους αρμόδιους είναι τα... οπαδικά της ΑΕΚ, όπως το aek365 (με σειρά δημοσιευμάτων) και η Ώρα των Σπορ. Την ίδια στιγμή, ο Άρης Βασιλόπουλος συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ρίξει λάδι στη φωτιά (όπως έκανε -και- με τις σημερινές του δηλώσεις), ενώ τα... έγκριτα Μέσα που απηχούν τις απόψεις τους ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με το κόμμα), εξακολουθούν με τα δημοσιεύματά τους να «φορτίζουν» την κατάσταση.
Στη μέση, βρίσκεται ο απλός κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτή την κόντρα (όπως στην ουσία δεν έχει σχέση και η αυριανή πορεία) και ανησυχεί για το ενδεχόμενο η πόλη του να ζήσει ακραίες καταστάσεις. Ενδεικτικό είναι το άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα e-alithia (το υπογράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης), με τίτλο «Ποιος θα σκεφτεί την πόλη μας;». Σε αυτό αναφέρονται τα εξής: «Υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μιούζικαλ "ο βιολιστής στη στέγη": Ο Τέβιε μοιράζει γάλα στην πλατεία του χωριού και γύρω του οι συγχωριανοί του μιλάνε. Λέει κάτι κάποιος κι ο Τέβιε του απαντά "έχεις δίκιο". Ό βοηθός του ραβίνου λέει κάτι διαφορετικό, αλλά σωστό και ο Τέβιε του λέει κι εκείνου "έχεις δίκιο". Τότε ένας τρίτος πετάγεται και λέει του γαλατά: "Δεν μπορεί να έχει δίκιο και ο πρώτος και ο δεύτερος, αφού είπαν διαφορετικά πράγματα". Ο Τέβιε, στέκεται για μια στιγμή σκεπτικός και του απαντά: "Κι εσύ δίκιο έχεις".
Πώς το θυμήθηκα αυτό; Γιατί όλοι λένε ότι δικαίως "ετοιμάζονται" για το απόγευμα της Πέμπτης, στις 7 στην πλατεία Πατριάρχου. Έχω δίκιο, λένε οι οπαδοί της ΑΕΚ, γιατί θέλω να γίνει το γήπεδο και μια χούφτα άνθρωποι απειλούν να το ματαιώσουν, όπως έγινε με το σχέδιο Γρανίτσα. Πρέπει να μην τους αφήσω. Έχω δίκιο, λένε κι οι άνθρωποι του συντονιστικού, της Στρούγκας κλπ, γιατί δεν θέλω να ξαναζήσω σκηνές βίας, έντασης, επεισοδίων, δεν θέλω να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στην πόλη από τα αυτοκίνητα, δεν θέλω να μου βάφουν τους τοίχους με συνθήματα οι οπαδοί και θέλω αυτή τη θέση μου να τη συζητήσω και με άλλους, πράγμα που οι οπαδοί μου απαγορεύουν.
Δίκιο από την πλευρά του έχει ο ένας, δίκιο από την πλευρά του έχει κι ο άλλος. Το ζήτημα όμως είναι ότι βλέποντας η κάθε πλευρά το "δικό της δίκιο", αύριο ίσως οδηγηθούμε σε σκηνές και καταστάσεις που η πόλη ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ. Όταν λοιπόν η αντίληψη περί Δικαιοσύνης δεν αναφέρεται στα ίδια πράγματα, κι όταν η Δικαιοσύνη δεν έχει τα χρονικά περιθώρια να απονεμηθεί με θεσμικό τρόπο (από τα όργανα της Δικαιοσύνης) τότε πρέπει να παρεμβαίνει η πολιτική. Πρέπει με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, κι όχι με την προσέγγιση του ποιος έχει δίκιο, να υπάρξουν ΣΗΜΕΡΑ πρωτοβουλίες, ώστε η κατάσταση να εκτονωθεί και οι φόβοι για το τι θα συμβεί αύριο το απόγευμα στην πλατεία Πατριάρχου και τους γύρω δρόμους να ΑΝΑΙΡΕΘΟΥΝ. ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο. Με πολιτικές πρωτοβουλίες, όχι με την αίσθηση του ποιος έχει δίκιο. Αλλιώς θα ξαναδούμε το ίδιο έργο, όταν το κακό θα έχει γίνει και οι διάφοροι Μαυρογιαλλούροι Επιμηθείς να αναπτύσσουν τα "επιχειρήματά" τους πάνω στις οδυνηρές συνέπειες μιας τυφλής και άλογης σύγκρουσης, που επικρέμαται πάνω από τη Φιλαδέλφεια. Από Μαυρογιαλλούρους Επιμηθείς, χορτάσαμε, όμως. Κανέναν Προμηθέα με πολιτικό αισθητήριο, ανάληψη ρίσκου και σαφή στρατηγική υπέρ της πόλης αναζητούμε...».

Keywords
Τυχαία Θέματα