Πογκμπά: Καλύτερη επιλογή η Γιουβέντους

19:47 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

«Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν μετανιώνω για την απόφαση μου. Έμαθα πολλά στη Γιουνάιτεντ αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την επιλογή μου αν δεν ζήσει όσα εγώ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έλεγε ότι με εμπιστευόταν και ότι θα μου το έδειχνε αυτό αλλά δεν το έδειξε ποτέ. Σέβομαι την καριέρα του και το ότι είναι ο προπονητής αλλά κι εγώ είμαι ανυπόμονος και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω είναι να κερδίσω μία θέση βασικού και να γίνω ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Για να τα καταφέρω θα πρέπει να δουλέψω σκληρά και στη Γιουνάιτεντ έμαθα τι σημαίνει

αυτό», είπε ο νεαρός Γάλλος μέσος αναφορικά με την αποχώρηση του από το Μάντσεστερ και στη συνέχεια μίλησε για το παρόν και το μέλλον στο Τορίνο, με τη φανέλα της Γιουβέντους.

«Δεν ήρθα στη Γιούβε επειδή έχω εγγυήσεις ότι θα είμαι στην 11άδα. Ο Αντόνιο Κόντε μου μίλησε με ειλικρίνεια και μου είπε ότι με θέλει για να αντικαθιστώ φέτος τον Πίρλο ή τον Βιντάλ σε κάποιους αγώνες καθώς η Γιουβέντους θέλει να πετύχει σε όλα τα μέτωπα. Ηταν ειλικρινής, δεν μου είπε ότι θα φτάσω έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών. Από μένα και τη δουλειά μου εξαρτάται το τι θα πετύχω. Στην Ιταλία έχω καταλάβει ήδη ότι η τακτική είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι στην Αγγλία».

Τέλος, σχολίασε και το γιατί ο Φέργκιουσον έκανε δηλώσεις εναντίον του, μετά την απόφαση του να πει «όχι» στη Γιουνάιτεντ και «ναι» στη Γιουβέντους.

«Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά. Ισως τον πείραξε που ένας 19χρονος του είπε όχι. Υπήρχαν γενικά πράγματα στα οποία δεν συμφωνούσαμε. Με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν πρόκειται να πω ποτέ κάτι κακό για κανέναν αλλά δε θέλω πλέον να συζητάω για το παρελθόν. Μόνο για το παρόν».

Ο ιταλικός Τύπος, πάντως, έχει ενθουσιαστεί από το ντεμπούτο του Πογκμπά με τους Μπιανκονέρι καθώς ήταν εκπληκτικός κόντρα στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» για το Trofeo Berlusconi.

Keywords
Τυχαία Θέματα