Πνίγηκε για μια καλύτερη ζωή

17:59 20/8/2012 - Πηγή: AEK365

Η Σάμια Γιουσούφ Ομάρ ήταν ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών αγώνων του 2008 όχι όμως επειδή κέρδισε κάποιο μετάλλιο ή έκανε κάποιο ρεκόρ. Η αθλήτρια από την Σομαλία πήγε στο Πεκίνο και έτρεξε στα 200 μέτρα. Παρότι στα προκριματικά τελείωσε την κούρσα 10 δευτερόλεπτα πίσω από τις συναθλήτριες της γνώρισε την αποθέωση για την προσπάθεια της και για το πείσμα της να τερματίσει.

Η Σάμις γύρισε στη Σομαλία και πάλεψε για μια καλύτερη ζωή χωρίς ποτέ να παρατήσει τον

αθλητισμό. Όνειρο της ήταν να αγωνιστεί ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2010 ατάφερε να μετακομίσει στην Αιθιοπία αφήνοντας πίσω το Μογκαντίσου. Οι Αιθίοπες την έκαναν δρομέα και η Σαμία συνέχισε να ονειρεύεται.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Τερέσα Κρουγκ, ήταν ευτυχισμένη. Η Κρουγκ έχασε τα ίχνη της στις αρχές της χρονιάς.
Μέσω του Facebook η Σάμια την ενημέρωσε για τα σχέδια της, να φτάσει στην Ιταλία για να βρει έναν καλό προπονητή και να συνεχίσει την καριέρα της. Διέσχισε το Σουδάν, συνελήφθη στη Λιβύη και κατάφερε να μπει σε ένα πλοίο το οποίο προφανώς μετέφερε παράνομα μετανάστες. Ο τελικός προορισμός θα ήταν η Λαμπεντούσα στα Πελάγια Νησιά. Η Σαμία δεν αποβιβάστηκε ποτέ και έχασε τη ζωή της κάπου στη Μεσόγειο.

Η Κρουγκ ρωτήθηκε πως θα ήθελε η Σάμια να τη θυμόμαστε: "Γνωρίζω πως πάντα ήθελε μια καλύτερη ζωή για την οικογένεια της. Και για τις Σομαλές αθλήτριες. Ίσως θα ήθελε να τη θυμόμαστε, όπως όλοι εμείς θέλουμε να μας θυμούνται: Ότι είχαμε σημασία και κάναμε καλύτερη τη ζωή των άλλων".

Keywords
Τυχαία Θέματα