Χαμός για το σεντόνι

17:34 7/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ- ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 2-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Τσέλσι με 2-1 επί της Σάντερλαντ κι έπιασε την Τότεναμ στη βαθμολογία

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο 45ο λεπτό η Σάντερλαντ πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από κόρνερ, ο Ο'Σ'ει βρήκε λίγο την μπάλα και ο Αθπιλικουέτα την έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ωστόσο στην επανάληψη οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά και ισοφάρισαν στο 47' με τα αυτογκόλ

του Κιλγκάλον. Μάλιστα στο 55' ο Ιβάνοβιτς με σουτ που κόντραρε και στον Λουίς, έκανε το 2-1.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Μίκελ, Όσκαρ, Μάτα (89' Λάμπαρντ), Αζάρ (85' Μπεναγιούν), Μπα (46' Τόρες)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Μπάρντσλεϊ, Ο'Σέι, Κίλγκαλον, Ρόους, Λάρσον (71' ΜακΚλίν, Γκάρντνερ (82' Κόλμπακ), Εντιαγέ, Τζόνσον, Σεσενιό, Γουίκαμ

ΤΟΤΕΝΑΜ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-2
Γήπεδο: Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Λύτρωση στο 87' για την Τότεναμ που πήρε την ισοπαλία 2-2 από τηνΈβερτον χάρη σε γκολ του Σίγκουρντσον.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς η Τότεναμ καθώς άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 32 δευτερολέπτων στο ματς. Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή μετά από σέντρα Βερτόνχεν και πέτυχε ένα από τα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο η Έβερτον απάντησε άμεσα και έφερε το ματς στα ίσα στο 15ο λεπτό με κεφαλιά του Φιλ Γιαγκέλκα.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και στο 53ο λεπτό ο Μιραλάς με συρτό σουτ έκανε το 2-1. η λύτρωση για την Τότεναμ ήρθε στο 87', με τον Σίγκουρντσον να κάνει το 2-2 με κοντινό σουτ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Κόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Πάρκερ (88' Κάρολ), Ντεμπελέ (75' Χάντλστοουν), Σίγκουρντσον, Χόλτμπι, Ντέμπσεϊ, Αντεμπαγιόρ

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόλεμαν, Μπέινς, Χάιτινχα, Ντιστέιν, Γιαγκέλκα, Γκίμπσον, Μιραλάς (85' Νέισμιθ), Όσμαν, Μπάρκλεϊ (52' Γέλαβιτς), Ανιτσέμπε

ΚΠΡ- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 1-1
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Ο Σον Μαλόνεϊ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στη Γουίγκαν τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1 κόντρα στην ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» και οι Ρέιντζερς, βάσει και του προγράμματος που έχουν στα εναπομείναντα έξι ματς, μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσουν την Πρέμιερ Λιγκ...

Για να ελπίζει σε παραμονή στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου, η ΚΠΡ έπρεπε να πάρει αυτό το ματς. Έμεινε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό με την αποβολή του Ζαμόρα κι ενώ αντιδρούσε σωστά στην πίεση και τις επιθέσεις της Γουίγκαν, την «έπαθε» στο φινάλε.

Είχε το αποτέλεσμα που ήθελε στο 85' με το πανέμορφο γκολ του Ρεμί, αλλά στο 94', ο Μαλόνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζαρ, έγραψε το τελικό 1-1 και οι Ρέιντζερς, ίσως θα πρέπει πλέον να ετοιμάζουν...βαλίτσες για Τσάμπιονσιπ.
Όσο πάθος και θέληση κι αν είχε στο ξεκίνημα η ΚΠΡ για να πάρει αυτό το παιχνίδι, διήρκησε μόνο 20 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Άντρος Τάουνσεντ ταλαιπώρησε την άμυνα της Γουίγκαν, ο Ρεμί πέτυχε το δοκάρι και... όλα τελείωσαν. Ο Μπόμπι Ζαμόρα αποβλήθηκε για επικίνδυνο παιχνίδι και χτύπημα στο πρόσωπο του Ζόρντι Γκόμεζ και όλα φάνηκαν να γίνονται πιο εύκολα για τη Γουίγκαν. Οι «λάτικς», είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 45' έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Καλούμ ΜακΜάναμαν που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Με παίκτη παραπάνω, πλέον, η Γουίγκαν ήξερε ότι είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη. Όσο, όμως, κι αν το γνώριζε, έπρεπε να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο και φυσικά, προσεκτική στα μετόπισθεν, λόγω των ταχύτατων παικτών της ΚΠΡ που μπορούσαν να βάλουν γκολ από το πουθενά. Οι Ρέιντζερς, απείλησαν στο 69' με καλή εκτέλεση φάουλ του Τάουνσεντ. Η ΚΠΡ, σοκάροντας τη Γουίγκαν και προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του «Λόφτους Ρόουντ» προηγήθηκε σε εξαιρετική αντεπίθεση που τελείωσε με το καταπληκτικό σουτ στην κίνηση του Λοϊκ Ρεμί. Όταν, όμως, η μπάλα στήθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Σέζαρ στις καθυστερήσεις, όλοι «πάγωσαν». Και ο Μαλόνεϊ, προκάλεσε σιωπή, γράφοντας το τελικό 1-1!

ΚΠΡ: Σέζαρ, Μποσίνγκουα, Σαμπά, Χιλ, Τραορέ (46' Ονουόχα), Τάουνσεντ, Τζίνας, Εμπιά, Χόιλετ (56' Τααράμπτ), Ρεμί (88' Μακί), Ζαμόρα

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ρομπλς, Κονέ, Αλκαράζ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Γκόμεζ, ΜακΜάναμαν (67' Ντι Σάντο), Μπόις, Μποσεζούρ (61' ΜακΆρθουρ), Φιγκερόα (88' Εσπινόζα), Σάρνερ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΦΟΥΛΑΜ: 1-0
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Ο Παπίς Σισέ, με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε στη Νιούκαστλ τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Φούλαμ, δίνοντας τη δυνατότητα του Άλαν Πάρντιου να πραγματοποιήσει τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Με μια καλή στιγμή για κάθε ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με το μακρινό σουτ του Μπερμπάτοφ να μην βρίσκει πάντως στόχο. Η απάντηση της Νιούκαστλ ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου, με την κεφαλιά του Τέιλορ να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Σβάτσερ. Ο Πάρντιου αναγκάστηκε μόλις στο 17' να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σαντόν να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Ανίτα να περνά στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λίγες και το 0-0 να οδηγεί φυσιολογικά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου μέρους.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του ματς και στην αρχή του δεύτερου μέρους, με τη Νιούκαστλ πάντως να παίρνει σιγά-σιγά μέτρα στο γήπεδο και να αρχίζει να πιέζει τους Λονδρέζους. Οι «καρακάξες» ανέλαβαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινησεων και έφτασαν μια... ανάσα από το γκολ λίγο πριν το 70' με τους Γκουφράν και Σισέ να σημαδεύουν διαδοχικά το δοκάρι του Σβάτσερ! Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε και πάλι από τον Μπερμπάτοφ, με τον Κρουλ ωστόσο να είναι σε ετοιμότητα και να κρατά το μηδέν. Και εκεί που όλα έδειχναν να μην αλλάζουν στο Σισέ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 1-0 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στο κοινό του «St Jame's Park».

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σίμπσον (81' Κάμπελ), Σ. Τέιλορ, Εμπιβά, Σαντόν (17' Ανίτα), Μαρβό, Σισοκό, Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ, Γκουφράν (69' Αμεόμπι), Σισέ

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίτερ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Μανόλεφ (81' Ρονταγιέγκα), Ινό (50' Φρίμπονγκ), Καραγκούνης, Νταφ, Ρουίζ, Μπερμπάτοφ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 0-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Στο 0-0 κόλλησε η Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» με τη Γουέστ Χαμ κι έχασε έδαφος σχετικά με το «κόλπο» της πεντάδας.

Στο 7ο λεπτό ο Κουτίνιο έκανε το σουτ αλλά ο Γιασκελάινεν έπεσε και απομάκρυνε, ενώ στο 11' ο Ντεμέλ έκοψε σωτήρια τον Σουάρες. Στο 32' ο Άγγερ κόντραρε το σουτ του Κόουλ, ενώ στο 52' ο Τζέραρντ έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Σουάρες δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα.

Στο 56ο λεπτό η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Σουάρες να κόβεται από τον Τόμκινς αρχικά και στη συνέχεια τον Γιασκελάινεν να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Τζέραρντ. Στο 60ο λεπτό το πλασέ του Σουάρες έφυγε λίγο άουτ, ενώ 4 λεπτά μετά δεν δόθηκε πέναλτι στη Γουέστ Χαμ για ανατροπή του Τόμκινς από τον Ενρίκε. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν γκολ στο 65' το οποίο ακυρώθηκε δίκαια, ενώ στο 68' το σουτ του Κουτίνιο κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και στο 83' το σουτ του Άγγερ βρήκε σε αμυντικό των «σφυριών» και έφυγε ελάχιστο έξω, ενώ στο 86' ο Ρέινα έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κόλισον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Ενρίκε, Κάραγκερ, Άγκερ, Χέντερσον (71' Ασαΐντι), Λούκας, Τζέραρντ, Κουτίνιο, Ντάουνινγκ (25' , Σουάρες (26' Ντάουνινγκ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Ο'Μπράιεν, Τόμκινς (84' Πόγκατετζ), Κόλινς, Ντιαμέ, Ο'Νιλ, Νόλαν (63' Τέιλορ), Τζάρβις, Βαζ Τε (63' Κόλισον), Κάρλτον Κόουλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα